Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak Trabzonspor'un Samet Akaydın için yapmış olduğu teklifi reddettiğini açıkladı

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Samet Akaydın için Trabzonspor’dan teklif aldıklarını ancak kabul etmediklerini söyledi. Ayrıca Balotelli, Belhanda ve Vargas’ın merakla beklenen takımdaki gelecekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

04.06.2022-11:06 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-11:06) Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak Trabzonspor'un Samet Akaydın için yapmış olduğu teklifi reddettiğini açıkladı

Spor Toto Süper Lig’e geçtiğimiz sezon yükselen ve sergilediği performansla büyük bir beğeni toplayan Adana Demirspor, aynı zamanda yaptığı transferlerle de adından sıkça söz ettirmişti.

Mario Balotell, Younes Belhanda, Benjamin Stambouli gibi isimleri kadrosuna katan Adana Demirspor’un önümüzdeki sezon için nasıl transferler yapacağı merak içerisinde bekleniyor.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, A Spor’a yaptığı açıklamalarla büyük ses getirdi. Murat Sancak, takımdan ayrılma ihtimali konuşulan futbolcuları, önümüzdeki sezon için transfer çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda ;

'Balotelli kalıyorum dedi'

Balotelli'den çok memnunum ve çok seviyorum. Devre arasında isteyen yoktu ama 10 milyon euro cebine koysun isteyen demiştim. Satmak istemiyorum o yüzden söylemiştim. Göztepe maçından önce beni aradı, ‘Başkanım benim kalmamı istiyor musun?’ dedi. ‘Bu performansınla kalacaksan git dedim ama performansını yüzde 20 bile artırsan kesinlikle gitmeni istemiyorum’ dedim. ‘Tamam başkanım kalıyorum’ dedi.

'Berlusconi ile baba oğul gibi'

Balotelli, şimdi gitmiş İtalya'da. Berlusconi ile baba oğul gibi. Gelmek ister misin diye sormuşlardır, o da gelirim demiştir. Netice itibariyle benimle iki yıllık sözleşmesi var. 5 milyon euro serbest kalma maddesi, getirene gidebilir ona bir şey diyemeyiz. Ama şu anda satmayı düşünmüyoruz. Satarsak, en az onun kadar goller atacak birisini getirmemiz lazım, getiririz de.


'Trabzonspor'a işinize bakın dedim!'

Samet Akaydın'ı bizden istedi Trabzonspor devre arasında. Para vermek istemiyorlar, alışmışlar Anadolu kulüplerinden 1-2 milyon TL'ye futbolcu almaya. 2.5 milyon euro istedik. Yunus Mallı ve Abdulkadir Parmak'ı önerdiler ve 750 pin euro verelim üzerine dediler. İşinize bakın dedim. Samet'e de buradan mesaj olsun, Trabzon işi bitti. Beynini futbola ver. İkinci devrede yaşadığın gel-gitleri yaşama artık. Ben sana değerini bulmadan göndermem demiştim. Sonra Metin Korkmaz, Ertuğrul Doğan yabancı değil dedi, 2 milyon euro'ya indik, onu da vermediler. 1 milyon euro verdiler, bende 1 milyonluk oyuncu yok.

'Büyük takımlar Tayyip Talha'yı istiyor'

Tayyip Talha'yı isteyen var, yurt dışından. 1.75 milyon euro teklif geldi. Benim istediğim 3.5 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 35. Belçika'dan iki takım istiyor. Türkiye'den isteyenler var. Sadece Galatasaray değil, büyük takımlardan birisi daha.


'Vargas gider, Margas gelir'

Simon Deli'yi, Younes Belhanda'yı, Assombalonga'yı isteyen var. Vargas için taraftarlar kusura bakmasın, bonservis bedelini arttırdılar. 4 milyon euro istiyorlar Vargas için. Kusura bakmayın 4 milyon euro verecek paramız yok. Vargas gider, Margas gelir. Vargas için 30 Haziran'a kadar süremiz var. Acele etmiyoruz. Eğer verdiğimiz bonservisi kabul ederlerse kalacak.

'İki tane Arap fazla olur'

Galatasaray’dan Ryan Babel'i beğenirim ama gündemimizde yok. Sofiane Feghouli, iki tane Arap fazla olur. Galatasaray'dan onu öğrendik. Ben de Arabım, yeter yani.

'Yunus benim evladım'

Yunus Akgün'ün Allah yolunu açık etsin, o benim evladım. Her zaman kapımız ona açık. İnşallah Avrupa'ya gider. Galatasaray’dan bize geldiği günden bu yana inanılmaz bir gelişim gösterdi.

'Çok özel bir oyuncu ile ilgileniyoruz'

Vargas, giderse biz de boş durmuyoruz. En az Vargas kadar bir oyuncu peşindeyiz. Pazartesi yurt dışına gideceğiz. Çok özel bir oyuncu ismini söyleyemem. Çok yıldız değil ama sözleşmesindeki çıkış maddesi tam 35 milyon euro. Yurt dışından sol açık istediğimiz başka bir oyuncu daha var, Türk bir oyuncu. Haber verecekler, belki onu da alacağız.

^'Belhanda gitmek istemedi'

Younes Belhanda'ya teklif var. Devre arasında da Çin'den teklif geldi, 5 milyon euro ama kendisine 3 milyon euro'dan fazla veremeyecekleri için gitmek istemedi. Gitmek istemesi önemli, gitmek istemezse yapacak bir şey yok. Belhanda bizim kadromuz için her zaman önemli bir oyuncu.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal