Adalet Bakanlığı On Binlerce Kişiyi İşe Alacak

İş arayanlara Adalet Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi. Şartları sağlayan adaylar işe alım sürecini ve başvurunun nereden olacağını merak ediyor.

24.11.2021-12:12 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-17:34) Adalet Bakanlığı On Binlerce Kişiyi İşe Alacak

Adalet Bakanlığı 2022 yılı için müjdeli bir haber verdi. Yeni yılda personel alımı yapacaklarını duyuran Adalet Bakanı iş arayanların yüzünü güldürdü. Plan ve Bütçe Komisyonu başlıklı TBMM toplantısında Adalet Bakanlığı tarafından yeni yıl için önemli kararlar ve duyurular paylaşıldı. Adalet Bakanı planlamalarını bitirdiğini söyleyerek bu konuda alınan kararları  meclis konuşmasında açıkladı. Bu duyuruların en önemlisi elbette ki personel alımı. İşte detayları...

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NASIL OLACAK?

Adalet Bakanı meclisteki konuşmasında oldukça önemli konularda açıklama yaptı. Sabiha Gökçen Havalimanı'na adliye kurulacağından da söz eden bakan en ilgi çeken açıklamasını personel alımı haberiyle gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre 2022 yılında Adalet Bakanlığı personel alımı için ayrılan kontenjan 12 bin 400. Açıklamaya göre 12 bin 400 yeni personel Adalet Bakanlığı kadrosuna dahil olacak. İş arayan adayların yüzünü güldüren bu açıklamanın detayları henüz paylaşılmadı. Personel alımı için başvurunun nereden ve nasıl olacağı konusu kesinlik kazanmış değil.


ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI NELER?

Adalet Bakanlığı'nda çalışacak personellerin belirlenen mesleki pozisyonlara göre yaş veya eğitim durumu gibi şartlarının nasıl olması gerektiğiyle ilgili de henüz bir açıklama yok. Belirlenen genel şartları sağlayan adaylar kendilerine uygun mesleki pozisyona başvurmak için gün saymaya başladı. Personel alımı iş başvurusunun ilanı ve detayları merak konusu. Yeni yılla birlikte adayların dikkati Adalet Bakanlığında olacak.

ADALET BAKANI HANGİ AÇIKLAMARDA BULUNDU?

Adalet bakanı mecliste yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. 12 bin 400 personelin 2022 yılında bakanlıkta çalışmak üzere işe alınacağını duyuran bakandan başka açıklamalar da geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'na adliye kuracaklarını açıklayan Adalet Bakanı, İstanbul Havalimanı'nda bulunan adliyede sayıları 9 bine yakın kişinin yakalama emrinin gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca 5 bin kişiye yakın kişinin de soruşturulmasının başlatıldığını söyleyen Adalet Bakanı, Sabiha Gökçen için bu adliyenin gerekli olduğunu belirtti.

Ayrıca Adalet Bakanı 1 Ocak 2022'den itibaren tutuklama itirazlarına asliye ceza mahkemesine ait hakimlerin bakacağını da açıkladı. Plan ve Bütçe Komisyonu çerçevesinde konuşan Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı adına bütçe planlarının yapıldığını ve çalışmaların netlik kazandığını da sözlerine ekledi.


ADALET BAKANLIĞI 2022 BÜTÇESİ HAZIR

TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin sunumunu yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, fazla mesai ücretinin kapsamını ve miktarını artıracak ilave düzenleme üzerinde çalışıldığını da aktardı.

Bakan Gül, "Boşanma davalarının uzun sürmesinden kaynaklı mağduriyetleri ortadan kaldıracak usuller üzerinde de duruyoruz. Ayrıca, e- Tebligat, e- Duruşma, arabuluculuk, seri muhakeme ve basit yargılama gibi yeni usullerin kapsamını genişleteceğiz. Yeni ihtisas mahkemeleri oluşturmaya devam edeceğiz. İnsanımızın malını mülkünü, arsasını, arazisini ilgilendiren başvurulara hem kamu kurumları hem de mahkemeler öncelik vermelidir. Bunun için vatandaşımızın mülkiyet hakkını ilgilendiren tüm davaları, ivedi yargılama kapsamına alacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal