30.08.2022-08:53 (Son Güncelleme:26.09.2023-11:44)


1

Acun Ilıcalı kimdir?

Acun Ilıcalı kimdir?

29 Mayıs 1969 tarihinde Erzurum'un Aziziye ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kooperatifler il müdürü olan annesinin adı İlknur idi. Babasının adı Ergün ve babası müteahhitti. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir abisi bulunur. Ağabeyinin okula gitmesini kıskandığından ötürü 5 yaşında okula başlamıştır. O yüzden okulu hep oyun sandığını belirtmiştir.



2

Kimlerle evlendi?

Kimlerle evlendi?

Acun Ilıcalı 19 yaşındayken 1988 yılında Seda Başbuğ ile evlenmiştir. Bu evlilikten Banu isminde bir kız çocuğa sahip olmuştur. Fakat 1995 yılında anne ve babasını Bodruma giderken trafik kazasında kaybetmiş ve bu durum ile ağır bir bunalıma girmiş, bu bunalımında etkisiyle Seda Başbuğ’dan 1993 senesinde ayrılmıştır.



3

Acun'un serveti dudak uçuklattı

Acun'un serveti dudak uçuklattı

İngiliz basını şaşalı hayatı ve yatırımları ile dikkat çeken Acun Ilıcalı'nın servetini açıkladı. Haberde '54 yaşındaki Ilıcalı'nın net serveti yaklaşık 100 milyon dolar' denildi.



4

2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlenmiş ve Zeynep Yılmaz'dan da Zeynep ve Yasemin isminde iki kızı daha olmuştur. Fakat 2010 senesinde Zeynep Yılmaz eşinin kendisini Şeyma Subaşı ile aldattığını ifade ederek boşanma davası açmıştır. Ünlülerin avukatlığını yapan Kezban Hatemi, Acun Ilıcalı'nın da avukatlığını üstlenmiş ve Zeynep Yılmaz'ın iddialarını reddetmiştir. Eylül ayında da dava düşmüştür. Fakat 2013 yılında Şeyma Subaşı’ndan Melisa adında bir kızı olunca 12 Temmuz 2016 tarihinde Zeynep Yılmaz'dan tek celsede boşanmıştır. 2017 yılında ise adından günlerce bahsedilen bir düğünle Şeyma Subaşı ile evlendi. 2018 yılında Şeyma Subaşı ile boşanan Acun Ilıcalı dört kız babasıdır. Erzurum doğumlu olan ve birçok başarılı işe imza atan Ilıcalı 53 yaşındadır. Acun Ilıcalı'nın toplamda 4 kız çocuğu ve en büyük kızından da bir torunu vardır.



5

Televizyon sektörüne ne zaman girdi

Televizyon sektörüne ne zaman girdi

Acun Ilıcalı, anne babasını trafik kazasında kaybetmesinin ardından kalan mirası iki yıl içinde tüketmiş daha sonra da iş hayatına atılmıştır. Bağdat Caddesi'nde bir kot dükkanı açarak başlamış fakat kısa süre içinde zarar edince kapatmıştır. Daha sonra ise bir akrabasının desteği ile İlker Yasin ile tanışmış, içindeki futbol aşkı ortaya çıkınca spor muhabirliğine girmiştir. Spor muhabirliği yaptığı bu dönem içerisinde koyu Fenerbahçeli olmasına rağmen Beşiktaş muhabirliği görevinde bulunmuştur. Bu dönem içerisinde futbolcular ile iyi anlaşarak samimi olan Acun Ilıcalı'ın yıldızı bir anda parlamış ve Şansal Büyükhan’ın dikkatini üzerine çekmiştir.



6

Daha sonra Show TV’ye transfer olan Ilıcalı Televole adlı program içinde kendine ait bir kısım sunmaya başlamış ve dünyayı dolaşmaya başlamıştır. Bu bölüm ile çok ilgi görüp izlenince 2002 yılında Acun Firarda isimli gezi programını yapmaya başlayarak 105 ülkeyi gezmiştir. Ayrıca programı en çok izlenen gezi programı olmayı da başarmıştır. Kendi programının yanı sıra Dokun Bana ve Biri Bizi Gözetliyor adlı programlarda yardımcı sunucu olarak görev almıştır.



7

Dizi ve filmleri

Dizi ve filmleri

İlk olarak 2001 senesinde Tatlı Hayat isimli dizide konuk olarak yer almıştır. 2002 senesinde Mumya Firarda filminde rol almış, 2004 ve 2007 tarihlerinde ise Avrupa Yakası adlı diziye konuk oyuncu olmuştur. 2005 yılında sunuculuğunu Şahan Gökbakar'ın yaptığı Dikkat Şahan Çıkabilir komedi dizisinde konuk oyuncu olarak bulunmuştur. 2010 senesinde Adab-ı Muaşeret ve Sinyora Enrica İtalyan Olmak adlı sinema filmlerinde ve son olarak da 2017 yapımı olan Yol Arkadaşım filminde konuk oyuncu olarak bulunmuştur.



8

Sunuculuk yaptığı programlar

Sunuculuk yaptığı programlar

İlk olarak Beşiktaş'ın muhabirliğinde bulunan Acun Ilıcalı daha sonra Show TV'ye transfer oldu ve 2002 yılında Acun Firarda isimli programın sunuculuğunda bulunmuştur. Ardından FearFactor, Survivor Kızlar Erkekler, Survivor Türkiye- Yunanistan, Survivor Aslanlar Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yok Böyle Dans gibi pek çok fenomen programın sunuculuğundu bulunmuştur. Günümüzde ise sahibi olduğu TV 8 kanalında yayınlanan O Ses Türkiye, Survivor Ünlüler - Gönüllüler, Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi çok sevilen yarışmaların sunuculuğunu yapmaktadır.



9

Acun medyayı ne zaman kurdu

Acun medyayı ne zaman kurdu

2005 senesine gelindiğinde ise Acun Medya'yı kurdu. Daha sonra FearFactor, Survivor Kızlar-Erkekler, Survivor Türkiye-Yunanistan Survivor Kanaryalar- Aslanlar, Devler Ligi, Var mısın Yok musun, Yok Böyle Dans ve Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi programlarda jüri, sunucu ve yapımcı olarak bulunmuştur. O dönem içerisinde yayınlanan Behzat Uygur'un sunduğu Söyle Söyleyebilirsen ve Uğur Dündar'ın sunduğu Yoksa Rüya mı isimli programların yapımcılığını da öbür yandan üstlenmiş ve adını daha sık duyurmaya başlamıştır. Sonraki dönemlerde ise Survivor Ünlüler-Gönüllüler ve O Ses Türkiye yarışmalarının da sunuculuğunu ve yapımcılığı görevinde bulunmuştur. 2013 yılına gelindiğinde ise Acun Ilıcalı Show TV’den Star TV’ye geçmiştir. Aynı zamanlarda Shop90 adlı TV kanalına ortak olmuştur.



10

TV8'i ne zaman satın aldı?

TV8'i ne zaman satın aldı?

Muhabir olarak girdiği televizyon hayatına 14 Kasım 2013 tarihinde Doğuş yayın grubu ortaklığındaki TV8 kanalını satın alarak kendi kanalının sahibi olmuştur. Artık kendi kanalının sahibi olan başarılı sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı Star TV’den de TV 8'e geçmiş ve ilk programı olarak Ütopya'yı yayına çıkarmıştır. Daha sonra; Para Bende, Ninja Warrior, Arda'nın Mutfağı, Ver Fırına, Hülya Avşar Show, Aileler Yarışıyor, Akademi Ütopya, Kel Alaka, İşte Benim Stilim, Rising Star Türkiye, Göz Altı, 3 adam gibi pek çok programı ekranlara taşımıştır. Şimdilerde ise Yetenek Sizsiniz Türkiye, O ses Türkiye, Survivor Ünlüler- Gönüllüler, Yemekteyiz, Arda ile Omuz Omuza, Gel Konuşalım gibi programlar yayındadır. 7 Ekim 2016 tarihine gelindiğinde ise TV 8,5 isimli kanalı kurmuştur. Tv8,5 kanalında ise Oynat Bakalım, İntikam Vakti, Gerçeğin Peşinde, Arda'nın Mutfağı, Ne Giysem Yakışır, Güle Güle Oturun gibi başarılı programları yayınlanmaktadır. Ayrıca Acun Ilıcalı bu dönem içerisinde ilk kez vergi rekortmenleri arasına girmeyi de başarmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr