10.05.2021-10:35 (Son Güncelleme:20.12.2022-16:49)


1

Nusret kimdir?

Nusret kimdir?

Nusret Gökçe, zor bir çocukluk ve ilk gençlikten sonra kendisini geliştirmiş ve şimdilerde dünyanın en iyi restoranlarından birini açmıştır. Nusr-et isimli restoranında birçok ünlü ismi ağırlayan Nusret Gökçe kimdir?



2

Nusret Gökçe, 1983 yılında Erzurum'da dünyaya gözlerini açmıştır. Babası maden işçisidir ve 5 kardeşi vardır. Nusret Gökçe, 2 yaşındayken ailesiyle birlikte Darıca'ya taşınmıştır ve burada maddi zorluklar nedeniyle eğitimine devam edememiş, Faik Şahenk Ortaokulu'nu henüz 6. sınıftayken bırakmak zorunda kalmıştır.



3

Kasaplık mesleğine Bostancı'da bulunan Kasaplar Çarşısı'nda başlamıştır. Uzun süre kasap çıraklığı yapan Nusret, burada 10 ustayla aynı anda çalışmıştır. Günde 18 saat boyunca aktif olarak çalışan Nusret Gökçe, dar zamanda çok fazla iş yapmayı ve kasaplık mesleğinde profesyonelleşmeyi burada öğrenmiştir.



4

Katar Dünya Kupası'nda Messi'ye yaptıkları ile gündem olan Nusret'i, ünlü sosyal medya fenomeni ifşa etti. Nusret'in kendisine attığı onlarca mesajı yayınlayan fenomen "bu adamın tuaf olduğunu biliyordum" dedi.



5

Nusret Gökçe'nin hayatı 2007 yılında İstinye Park'ta hizmete giren kasap-restoran konseptindeki bir iş yerinde çalışmasıyla değişmeye başlamıştır. Buradaki farklı konseptleri dünyada gözlemlemek istemiş, cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile Arjantin'e gitmiştir. Burada kasapları ve restoranları gezerek sektör hakkında bilgi sahibi olmuş, mesleğinde gelişme kat etmiştir.



6

Türkiye'ye döndüğünde ise aynı iş yerinde çalışmaya devam ederek, Arjantin'de öğrendiklerini burada hayata geçirme fırsatı bulmuştur. Lokum, Ceviz, Kafes gibi pişmiş et türlerini ilk defa kendisinin uyguladığını iddia etmektedir.



7

Nusret Gökçe, Amerika'dan Türkiye'ye döndükten sonra işsiz kalmıştır. Ancak kendi işyerini açmak istemektedir. Bunun için çabalar ve eski arkadaşı Mithat Erdem'i yatırımcılığa ikna eder. Böylece arkadaşı ile birlikte ilk restoranını açar. 5-6 ay içinde arkadaşlarından aldığı borcu öder ve yola tek başına devam eder.



8

Nusret Gökçe, Amerika'dan Türkiye'ye döndükten sonra işsiz kalmıştır. Ancak kendi işyerini açmak istemektedir. Bunun için çabalar ve eski arkadaşı Mithat Erdem'i yatırımcılığa ikna etti.



9

Nusret'in ilk restoranı olan Nusr-Et Steakhouse'a müşterilerin kapalı alanda sigara içmesinden ötürü 10 günlük kapanma ceza verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr