Açlığınızı Bu Şekilde Bastırabilirsiniz

Coronavirüsü nedeniyle evde kaldığımız bu günlerde hareketsiz yaşam tarzını çok fazla benimsedik. Üstelik Ramazan ayıda salgın sürecine denk geldi ve bunun üzerine açlık ile susuzluk da eklendi. Peki, oruç tutarken açlık hissini bastırmanın bir yolu var mı? Açlığı bastırmak için ne yapmak gerekir? İşte detaylar

01.05.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-17:25) Açlığınızı Bu Şekilde Bastırabilirsiniz

Sağlıklı Yaşam ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, salgından dolayı hemen herkesin günlerdir evden çıkmadığını, alınan sokağa çıkma yasaklarıyla da zorunlu karantinanın insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğinin altını çizerek, “Karantinaya şimdi de ramazan eşlik ediyor. Biz, Ramazan geleneklerini ve coşkusunu yaşamaya alışmış bir toplumuz. Ancak bu yıl yaşanamıyor, üstelik dört duvar arasındaki mutsuzluğa açlık ve susuzluk eşlik ediyor,” dedi.

“NEFES TERAPİSİ MUTLULUK HORMONUNU ARTIRIR”

Tüm olumsuzluklara rağmen mutlu olmanın, açlık ve susuzluğu bastırmanın kişinin kendi elinde olduğunu ifade eden Dr. Buğra Buyrukçu, “Aslında herkes kendini tedavi edebilir. Örneğin mutluluğun formüllerinden biri nefes terapisi, diğeri akupresyon. Biraz rahatlamak, dinginleşmek, olaylara daha pozitif yaklaşmak için sabah, öğle, akşam 10’ar kez nefes terapisi yapılabilir. Doğru nefesten kasıt, bebekler gibi nefes almaktır. Yani her nefes alışta akciğerleri değil karnı şişirmektir. Burundan nefesi alıp, bütün vücudu dolaştıktan sonra karnı şişirmek, 3 saniye nefesi tuttuktan sonra ağızdan vermek en doğru nefes alma yöntemidir. Günde üç kez tekrarlanacak nefes terapisi mutluluk hormonunu artıracaktır,” ifadelerini kullandı.

KENDİ KENDİNİ TEDAVİ ETME YÖNETMİ: AKUPRESYON

Dr. Buğra Buyrukçu, karamsarlık ve açlık ile mücadele etmenin bir diğer etkili yönteminin ise akupresyon olduğunu söyledi. Akupresyonun kişinin kendi kendini tedavi edebildiği etkili bir yöntem olduğu açıklamasında bulunan Dr. Buyrukçu, “Kulakta, küçük çöküntünün (tragus) önüne 30 kez baskı yapıp çekelim. Bu noktaya düzenli uygulanacak bu basınç, hem mutluluk hem de açlık hissini dengelemeye yardımcı olacaktır,” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal