Acılı anneden yürek yakan feryat: Üzerimde kızımın kanı var

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı sebebiyle hayatını kaybeden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin son yolculuklarına uğurlandı. Acılı anne Elif Topkara, “Üzerimde kocamla kızımın kanları var” sözleriyle yürekleri yakan ağıtlar yaktı.

15.11.2022-09:24 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-17:42)

Pazar günü Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısı sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti. Bombalı saldırıyı yapan terörist kıskıvrak yakalanırken, saldırı sonucunda  9 yaşındaki Ecrin Meydan ve babası Yusuf Meydan, Yağmur Uçak ve annesi Arzu Özsoy, Adem Topkara ile eşi Mukaddes Elif Topkara şehit düştü.

İstiklal Caddesi Şehitler-3

Henüz 9 yaşındaydı

Soner Kan’ın aktardığına göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görevli, Elazığ'da yaşayan Yusuf Meydan ailesiyle birlikte bir kardeşinin nişan töreni için İstanbul'a gelmişti. Pazar gününü değerlendirmek isteyen Yusuf Meydan ailesiyle birlikte İstiklal Caddesi'ne gitti. Bu sırada meydana gelen patlamada Yusuf Meydan ve 9 yaşındaki Ecrin hayatlarını kaybetti. Eşi Mevlüdiye Meydan ise patlamada yaralandı. O anları anlatan Yusuf Meydan'ın akrabası İbrahim Ünal, "Adana'ya gideceklerdi. Son günleriydi. Adana'ya dönüş yapacağı saatlerde tesadüfen Ecrin acıkıyor. Yemek yemek için yer arıyorlar. Biletlerini almışlardı" dedi. Ailenin, küçük kızları Derin'i ise İstanbul'a giderken Adana'da teyzesinin evine bıraktığı belirtildi.

Üzerimde kocamla kızımın kanları var

Patlamada hayatını kaybeden baba ve kızının cenazesi, İstanbul'da yapılan otopsinin ardından, toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, önce helallik alınmak üzere evlerine getirildi. Küçük kız, oyun oynadığı sokağa, bu kez boyundan büyük tabutla getirildi. Mevlide Meydan, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta dururken, ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Kızı ve eşinin fotoğraflarını öpen Mevlide Meydan, "Üzerimde kocamla kızımın kanları var. Canlarım benim. Ben şimdi sizsiz ne yaparım?" diye ağıtlar yaktı.

Baba ve kız yan yana toprağa verildi

Havaalanındaki törene ailenin küçük kızı Derin Meydan'da katıldı. Ablasını ve Babasını aradığı o anlar yürekleri paramparça etti. Yusuf ve Ecrin Meydan için Kabasakal Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da katıldı. Bakan Yanık, Mevlide Meydan'ın elini, bırakmadı; teselli etmeye çalıştı. Baba ve kız, yan yana toprağa verildi.

Bakan Yanık bir an olsun yanlarından ayrılmadı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yusuf Meydan ile kızı Ecrin'in cenaze törenine katıldı. Yanık, Mevlide Meydan'ın elini, bir an olsun bırakmadı Yanık, olaydan hemen sonra İstanbul'da yaralıların ve ailelerinin olduğu hastanelerde psikososyal destek hizmetine başlandığını belirtti.

İstiklal Caddesi Şehitler-1

Anne ve babasız kaldılar

İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırıda 9 yaşındaki Ecrin Meydan ve babası Yusuf Meydan, Yağmur Uçak ve annesi Arzu Özsoy, Adem Topkara ile eşi Mukaddes Elif Topkara şehit düştü. Topkara çiftinin Sarıyer Ayazağa Mahallesi'nde ikamet ettikleri, hafta sonu gezisi için İstiklal Caddesi'ne geldikleri öğrenildi. Çiftin, çocukları Eliz İlay'ın ise o anda yanlarında yoktu. Minik Eliz İlay, patlamada hem annesini hem de babasını kaybetti ve öksüz kaldı. Adem Toprak'ın sosyal medya hesabından 'Minik prenses 2 yaşında" notu ile paylaştığı kare yürekleri dağladı. Baba Topkara kızının bir kedi ile oynadığı başka bir kareyi de 'En sevdiğim oyun arkadaşım' notu ile paylaştığı görüldü.

Çiftin cenazeleri, evlerinin önüne getirilerek helallik alındı. Adem Topkara'nın babası Mustafa Topkara, oğlunun 7 aylık Yağız ve 2,5 yaşında Eliz adlı çocuğu olduğunu söyledi. Oğlu ve gelininin Taksim'e halalarının yanına gittiğini belirten Topkara, "Sonra dışarı gezmeye çıkmak istiyorlar" dedi. Çiftin naaşları İstanbul Ayazağa'da kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İstiklal Caddesi Şehitler-3

Terör onları tatil yaparken buldu

İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısında Arzu Özsoy ve 15 yaşındaki kızı Yağmur Uçar da hayatını kaybetti. Uçar'ın babası Nurettin Uçar'ın oyuncu olduğu ve Diriliş Ertuğrul dizisinde rol aldığı öğrenildi. Öğretmen Arzu Özsoy'un, lise ikinci sınıf öğrencisi kızı Yağmur ile sık sık müzeleri gezdikleri öğrenildi. Anne kızın, hafta sonu tatilinde Taksim'e gittikleri belirtildi.

Arzu Özsoy ve Yağmur Uçar son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Bahçelievler'de bulunan Şirinevler Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Eski karısının ve kızının tabutuna sarılan Nurettin Uçar gözyaşlarını boğuldu. Baba Mehmet Özsoy, "Kızım öğretmen olduğu için tatil zamanında gezmek için kızıyla dışarı çıktı. Kayboldu gitti benim kızım. Ne söyleyebilirim" dedi. Anne kızın naaşı yan yana toprağa verildi.

Son mesajı: İyi tatiller diliyorum

Arzu Özsoy'un öğrencilerine yazdığı son mesajı ortaya çıktı. Özsoy mesajında, "Bir haftalık tatilde bazı tekrar çalışmalarımız olacak. Ben fotokopi verdim, dosyalarında. 2 kitap özeti istedim. Almanca öğretmeni Şahin bey de ödevini gönderdi iletiyorum. İngilizce de gönderdiğinde ileteceğim. İyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

Almeda mucizesi

İstanbul Beyoğlu'nda bombalı saldırıda bir bebek arabası da parçalanmıştı. Taner ve Dilay Sinan çifti kızları Almeda'yla beraber 10 yıldır hiç gitmedikleri İstiklal Caddesi'ne alışveriş yapmak için gitmişti. Patlamaya da işte o anda yakalandıklarını belirten Taner Sinan, "Ben hayatımda hiç öyle bir basınç görmedim. O an hemen çocuk arabasına sarıldım ama bizi baya bir ileri fırlattı.

Çocuğumu elime alıp koştum. Yolda motosikletli biri bizi aldı ve hastaneye götürdü" diye konuştu. Bebek arabalarını o an oradan alamadıklarını söyleyen baba Taner Sinan, şöyle konuştu: "Herkes o arabayı konuştu, biz de gördük her yerde fotoğrafları. Ne hissedebilirim ki çok zor. Eşim ve kızımın sağlık durumu iyi."

Bakan Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası hastaneye kaldırılan 81 kişinin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 57'si tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. 6'sı yoğun bakımda olmak üzere, 18 hastamızın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımdaki iki hastamızın durumu maalesef ciddiyetini koruyor" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal