Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt annesi olduğu Nisa bebeğin biyolojik annesi gözaltına alındı

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, Pendik'te boş bir araziye terk edilmiş halde bulduğu 3 aylık bebeğin süt annesi olmuştu. Sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine yoğun bakıma kaldırılan bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

05.04.2022-09:48 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-14:19)

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olan Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş bir araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitmişti.

Yoğun bakıma alındı

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, terk edilmiş bebeği bulduklarında aç olduğunu fark etti. Bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi.

Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden bebek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Beyin ölümü gerçekleşti

Nisa Mihriban bebeğin bu sabah saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz

60 güvenlik kamerası inceledi

Bebeğini terk eden anneyi bulmak için ise polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 60 güvenlik kamerası incelendi.

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda Ebru S.'nin Maltepe Huzurevi Metro İstasyonu'ndan metroya binerek Pendik durağında indiği tespit edildi. Polis, şüpheli anne Ebru S.'nin taksiye binerek Kavakpınar Mahallesi'nde bebeği bıraktığını belirledi.

Nisa Bebek

Şüpheli anne Ebru S.'nin bebeğini terk ettikten sonra Tandoğan Caddesi'nde bir otomobile bindiği anlar güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sayesinde tespit edildi. Polis ekipleri Ebru S.'nin bindiği otomobili plakadan sorgulayarak Gebze'de olduğunu belirledi. Ekipler şoför M.D.'yle iletişime geçti ve M.D.'nin ifadesinde eskiden tanıdığı Ebru S. ile Pendik sahilde cinsel ilişkiye girdiği ve ardından evine bıraktığı iddiası yer aldı.

Gözaltına alındı

Polis ekipleri, yürüttükleri inceleme çalışmaları nihayetinde şüpheli Ebru S.'yi dün saat 15.00 sıralarında evinin önünde yakaladı. Savcılık talimatıyla şüpheli Ebru S.'nin "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Terk" suçlarından gözaltına alındı. Şüpheli Ebru S.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İlk ifadesi ortaya çıktı

Bebeğini sokağa terk eden vicdansız anne Ebru S.'nin emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı. Ebru S. 2019 yılında imam nikahı ile evlendiğini, evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra çocuğunun eşinde kalmaya başladığını söyledi. Eşiyle ayrıldıktan sonra ailesinin yanına döndüğünü belirten Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalışması nedeniyle ayrı bir eve çıktığını belirtti.

Ebru S.

Kadın sığınma evlerinin süresi var

M.Ç. isimli biriyle cinsel birliktelik yaşadığını ve M.Ç.'yi bir daha görmediğini ifade etti. Ebru S. kadın sığınma evine yerleştiğini ve hamile kaldığını kadın sığınma evinde öğrendiğini dile getirdi. Ebru S. ifadesinde: “5 Ocak 2022 günü bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Doğum yaptıktan sonra tekrar kadın sığınma evine gittim. Kadın sığınma evlerinin süresi var, her yerde 6 ay kalabiliyorsun. Benim sürem dolmuştu." sözlerini kullandı.

Kadın sığınma evindeki bir kadının tavsiyesi üzerine başka bir kadının yanına gideceğini fakat kendisini bebekle kabul etmeyeceğini düşündüğünü belirten Ebru S. bu sebeple bebeğini bilmediği bir adreste 29 Mart saat 12.00 sıralarında bıraktığını itiraf etti.

Bebeğini bıraktıktan sonra M.D. isimli arkadaşıyla buluştuğunu kaydeden şüpheli Ebru S. bu kişiyle kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini ifade etti.

Şüpheli Ebru S. bıraktığı bebeğin babasına “Hamileyim" şeklinde mesaj attığını fakat baba M.Ç.'nin cevap vermediğini iddia etti.

Keşke devlete sığınsaydım

Ebru S.'nin ifadesinde: “Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yoktur. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım" dediği kaydedildi. 

Şüpheli anne Ebru S.'nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal