Abiyelerden Leke Nasıl Çıkarılır? Abiye Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Abiye, tuvalet gibi giysiler çabuk leke ve kir tutabilir. Bunun sebebi kumaşının yapısı ile ilgilidir. Abiye temizliği uzun süreli bakım ister. İşte, Abiye temizliği bakımı hakkında merak ettikleriniz.

15.06.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-13:28)

Abiyenin üzerine buz koyup üzerinde gezdiriniz ve erimesini bekleyiniz. Daha sonra leke çıkarıcı sprey sıkıp üzerinde leke görülmeyinceye kadar bekletiniz. Elde yıkama yapıp doğal sabun kullanarak yıkamayı bitirin. Durulamayı sıcak su ile yapmayın.

ABİYE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?  

Soğuk su ile yıkamak abiye tarzı kıyafetlere canlılık ve parlaklık kazandırır. Abiyelerin uzun süreli kullanımı adına çamaşır makinesine atmaktan kaçınınız.

Abiye üzerinde kırışıklık varsa ütü ayarını en hassas ve düşük dereceye getirerek buharlı bir ayarda ütüleme sağlayınız.

Buharlı ütünüz yoksa saç kurutma makinesini 40 derecelik açıda tutarak dairesel hareketlerle kurutma tekniğini uygulayınız. (Soğuk üflemeli düğmesi varsa soğuk daha iyi olacaktır)

Abiye - tuvalet tarzı kıyafetleri elde yıkadıktan sonra çok sıkmayın. Kurutma makinesine atmayın. Sandalye veya askılık gibi bir eşyanın üstüne serbest kalacak biçimde asınız ve kendiliğinden kurumasını bekleyin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal