Abdülhamid Han sondaj gemisi Atina'yı paniğe sürükledi! 'Er ya da geç faaliyete geçecekler'

Yunan Türkolog Stathakopoulos, Türkiye'nin filosunda yer alan sondaj gemilerinin 'er ya da geç Ege'de harekete geçeceğini' dile getirdi. İşte haberin detayları...

18.07.2022-11:23 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-11:57)

Türkiye, "Mavi Vatan"da yeni sondaj faaliyetleri için hazırlıklarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerine ek olarak Abdülhamid Han isimli son gemi de devreye alınacak. Öte yandan son hazırlıkların yürütüldüğü gemi, hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak.

Yunanistan paniğe kapıldı

Öte yandan Türkiye'nin atmaya hazırlandığı yeni adımları kestirmeye çalışan Yunanistan'da ise oldukça endişeli bir hava mevcut durumda. Yunan Türkolog Dimitris Stathakopoulos konuya yönelik, Yunan Devlet Televizyonu'nda (ERT) katılmış olduğu yayında, konu hakkındaki görüşlerini aktardı.


Her iki tarafta da denge korunacak

Buna göre Stathakopoulos, 2020 yılında olduğu gibi "sıcak" bir yaz görmeyeceklerini düşündüğünü ifade ederek, Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki dengenin her iki tarafta da korunacağını tahmin ettiğini dile getirdi.


Abdülhamid Han sondaj gemisi görev emri bekliyor

Öte yandan Abdülhamid Han sondaj gemisi ise, Mersin'in Taşucu Limanı'nda harekete geçmek için görev emrini bekliyor.

Bunun yanı sıra Abdülhamid Han başta olacak şekilde Türkiye'nin sondaj gemileri hakkında görüşlerini bildiren Stathakopoulos, gemilerin "er ya da geç Ege'de araştırma faaliyetlerine başlayacağı" şeklindeki tahminini dile getirdi. Yunan Türkolog'a göre, mevcut durum, iki ülke ilişkilerinde "yeni bir gerilimin başlangıç noktası" olabilir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise konu hakkında, Abdülhamid Han sondaj gemisinin ilk görev yeri konusunda 6 alternatifin gündemlerinde olduğunu dile getirmiş, "Bir ay daha sabredeceğiz. Görev yeri büyük olasılıkla Akdeniz olur" şeklinde konuşmuştu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal