Ne zaman göreve çıkacak? Filonun en güçlüsü ‘Abdülhamid Han’ gemisine ismi yazıldı

Türkiye'nin filosuna katmış olduğu filonun en güçlüsü olan Abdülhamid Han'ın hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Göreve çıkacağı tarihin ise bugün açıklanması bekleniyor. İşte haberin detayları...

06.07.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-15:25)

Türkiye'nin filosuna katmış olduğu 4'üncü sondaj gemisinde hazırlıklar son aşamaya geldi. Üzerine ismi de yazıldı. Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in incelemede bulunacağı geminin göreve çıkacağı tarihin de açıklanması heyecanla bekleniyor.


Türk bayrağı işlenen gemiye ismi yazıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ismini 'Abdülhamid Han' olarak açıkladığı Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisinde çalışmalar Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'nda sürmeye devam ediyor. 

Öte yandan kırmızı beyaza boyanan ve üzerine Türk bayrağı işlenen gemiye ismi de yazıldı. Ayrıca Mersin-Antalya D-400 karayolundan geçen herkesin rahat bir şekilde gördüğü devasa büyüklükteki gemide bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez incelemede bulunacak. Bakan Dönmez'in yapılan çalışmalara yönelik bilgi alarak gemiyi gezmesinin ardından göreve çıkacağı tarihi de duyurması bekleniyor.


Filonun gücüne güç katacak

Söz konusu geminin yedinci nesil olmasının dışında 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle kendini gösteren sondaj gemisi Abdülhamid Han, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak "Mavi Vatan"daki hidrokarbon arama çalışmalarına son derece önemli bir güç katması hedefleniyor. 

Çift kule ile birlikte aktif konumlandırma sistemine sahip olan 200 mürettebat kapasiteli geminin 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneği olduğu bilinmektedir. Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıkmasının ardından 19 Mayıs tarihinde Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşmasının peşinden çalışmalara hız kesmeden başlanan geminin yakın zaman içerisinde göreve başlamasının planlandığı bilgisi aktarıldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal