ABD'nin yaptırımı yolda: Maduro'nun rekabeti Venezuela'ya pahalıya mal oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’daki başkanlık seçimlerine muhalefet adaylarının katılmasının yasaklanması nedeniyle ABD, Venezuela'ya yaptırım uygulamaya başladı. İşte detaylar...

30.01.2024-20:56 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-20:56)

ABD dahil 2015’ten bu yanan Venezuela’ya birçok yaptırım uygulanıyor ve uygulanmaya devam ediyor. Venezuela Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz cuma günü Maduro'nun bu yılki seçimlerde en iddialı rakibi olan Maria Corina Machado'nın kamu görevinden 15 yıl boyunca men ederek, başkanlık seçiminde aday olmasını engellenmesinin ardından araya ABD girdi.

Yeniden yaptırım yolda

ABD, Venezuela’nın petrol, doğal gaz ve altın sektörlerine yönelik daha önce kaldırdığı yaptırımları yeniden uygulamaya başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “ABD, taraflar arasındaki diyaloğu ve Venezuela halkının demokratik bir gelecek özlemini destekleme konusundaki kararlılığını güçlü bir şekilde sürdürmektedir. Uluslararası toplum ve Venezuela'daki siyasi yelpazede yer alan tüm barışçıl demokratik aktörlerle birlikte çalışmaya ve Barbados Anlaşması’ndaki ilkelere geri dönülmesini teşvik etmek üzere elindeki mekanizmaları kullanmaya devam edecek. Barbados Anlaşması, Venezuela'nın uzun süredir devam eden siyasi, ekonomik ve insani krizinin çözülmesi ve Venezuela'da rekabetçi ve kapsayıcı seçimlerin gerçekleştirilmesi için en uygun mekanizma olmaya devam etmektedir” denildi.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal