ABD’nin sivillere karşı ikiyüzlü tutumu: Ukraynalıya ayrı Filistinliye ayrı tavır

İsrail’in yoğun saldırısı altında olan Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık tavrını görmezden gelen ABD’nin Ukraynalı ve Filistinli sivillere karşı olan iki farklı tutumu dikkat çekti.

28.10.2023-11:24 - (Son Güncelleme: 28.10.2023-17:28)

22 gündür savaş halinde olan İsrail ile Hamas’ın çatışmalarından en çok zarar görenler şüphesiz siviller oldu.

İsrail ordusunun ev, okul, hastane, cami, kilise denilmeden her yeri bombalaması sonucunda bölgede 3 bin 38 çocuk hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 298 artarak 7 bin 326'ya yükseldiğini bildirdi.

ABD’nin sivillere karşı ikiyüzlü tutumu

Ensonhaber’de yer alan habere göre; Adeta bir soykırıma girişen İsrail'in en büyük destekçisi ise ABD...

ABD, İsrail Filistin savaşı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada İsrail'in sivil katliamlarına ilişkin, "Masum siviller zarar görecek. Keşke size farklı bir şey söyleyebilseydim. Bunun olmamasını diliyorum ama olacak" dedi.

John Kirby, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü görevini yürüttüğü geçtiğimiz yıl ise Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna için Filistin açıklamasıyla çelişen ifadeler kullanmış, "Kadınlar, hamile kadınlar öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor. Vicdana aykırı" şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahtekarlığın dik alası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Batı'nın iki yüzünü, "Gazze'deki zulme gözlerini kapatan Batılı güçlerin İsrail için döktükleri gözyaşı sahtekârlığın dik alasından başka bir şey değildir. Daha dün Ukrayna'da yaşanan savaşta ortaya çıkan kayıplar için dünyayı ayağa kaldıranların Gazze’deki aleni katliama duvar kesilmesi bu riyakârlığın en somut ifadesidir" sözleriyle anlatmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal