ABD'nin Kentucky Eyaletini Kasırga Vurdu! 50 Kişi Öldü

ABD’nin Kentucky eyaletinde şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu. Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri ve Tennessee olmak üzere beş eyalette en az 24 kasırga olduğu açıklanırken 50 kişinin öldüğü bildirildi.

11.12.2021-14:12 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-14:12)

Olay, ABD’nin Arkansas eyaletine bağlı Monette kentinde meydana geldi. Kentin farklı bölgelerinde şiddetli fırtına ve yağışın etkisiyle hortumlar oluştuğu görüldü. Öte yandan ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois dahil olmak üzere birçok eyaletteki bölgeler için cuma gecesi kasırga uyarıları yayınladı.

ŞİDDETLİ RÜZGAR 20 KİŞİYİ ESİR ALDI

Şiddetini arttıran rüzgar, bölgede bulunan Bakımevi Monette Manor’un çatısının çökmesine neden oldu. Craighead İlçe Yargıcı Marvin Day, olayla ilgili yaptığı açıklamada 20 kişinin mahsur kaldığını ve bodrum kata saklandıklarını aktardı. 

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İlçe Yargıcı Marvin Day, şiddetli rüzgarın etkisi ile binanın bir kısmının yıkılması sonucu olayda, 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi. Day yaptığı açıklamada ‘Bina görünüşe göre büyük ölçüde yıkılmış gibi görünüyor. Hızlı oldu ama görünüşe göre kasırga sirenlerinin çalmasına az bir süre kalmış’ ifadelerini kullandı. 

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Arkansas eyaletine bağlı Monette bölgesinde bulunan ekiplerin olay yerindeki mücadelesi devam ederken, olağanüstü hal ilan edildi. Arkansas İnsan Hizmetleri Departmanına göre, şiddetli rüzgar nedeniyle çatısı çöken Monette Manor bakımevinde yaklaşık olarak 90 yatak olduğu bilgisi paylaşıldı. Bununla birlikte hortumun bakımevinde büyük hasara yol açtığı belirtildi.


AMAZON DEPOSUNUN ÇATISI DA ÇÖKTÜ

Çeşitli bölgelerde etkili olan kuvvetli rüzgar, bir Amazon deposunun çatısının da çökmesine neden oldu. Güney Illinois'deki acil durum ekipleri, bu bilginin gerçek olduğunu doğruladı. Bölgeden gelen görüntülerde, Amazon merkezinde çok sayıda acil durum ekipleri olduğu görülüyor.

Olayda ölü ve yaralıların olduğu henüz belli değilken Amazon sözcüsü Richard Rocha yaptığı yazılı açıklamada, ‘Çalışanlarımızın ve ortaklarımızın güvenliği ve esenliği şu anda en büyük önceliğimiz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal