ABD'nin hamlesi Kuzey Kore'yi çıldırttı: Savaş ilanı olarak değerlendirilecek

Kuzey Kore, ABD'nin uzaya yapacağı her müdahalede karşılık vereceğini ve bunun savaş ilanı olarak değerlendirileceğini belirtti.

02.12.2023-13:03 - (Son Güncelleme: 02.12.2023-17:45) ABD'nin hamlesi Kuzey Kore'yi çıldırttı: Savaş ilanı olarak değerlendirilecek

Kuzey Kore, yörüngeye gönderdiğini açıkladığı casus uydusu ile ABD’nin Savunma Bakanlığı ve bazı üslerini görüntülediğini geçtiğimiz günlerde duyurmasının ardından bir açıklama daha geldi.

Her müdahale savaş ilanı olarak değerlendirilecek

Savunma Bakanlığı ve bazı ABD askeri üslerini görüntülediğini duyurmuştu. Ülke başkenti Pyongyang, bir açıklama daha yapma gereksinimi duydu. Kuzey Kore’nin resmi devlet ajansı KCNA'nın haberine göre; Pyongyang'ın uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini ve ABD'nin uzaya yapacağı herhangi bir müdahaleye, ABD casus uydularının varlığını ortadan kaldırarak karşılık vereceği aktarıldı.

“ABD casuslarını baltalayacağız”

Söz konusu açıklamada, "ABD'nin, en son teknolojileri yasadışı ve adaletsiz bir şekilde silahlandırarak egemen bir devletin meşru topraklarını ihlal etmeye çalışması durumunda, Kuzey Kore, ABD casus uydularının etkinliğini baltalamak veya yok etmek için meşru müdafaa amacıyla duyarlı eylem tedbirleri almayı değerlendirecektir" ifadeleri kullanıldı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal