Gazze katliamında sıcak dakikalar! İsrail ordusu Han Yunus ve Deyr el-Belah'a saldırdı

İsrail-Filistin savaşında yeni gelişmeler yaşandı. İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Han Ynus ve Deyr el- Belah'a şiddetli saldırı düzenledi. Saldırı sonucu kadın ve çocuk dahilinde pek çok kişi öldü ve yaralandı.

02.12.2023-10:47 - (Son Güncelleme: 02.12.2023-17:42) Gazze katliamında sıcak dakikalar! İsrail ordusu Han Yunus ve Deyr el-Belah'a saldırdı

7 Ekim’de yaşanan Filistin-İsrail savaşı, sonlanan “insani ara” sonrası yeniden alevlendi. İsrail, savaş uçakları ve gemileriyle Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus ve Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırı düzenledi.

Onlarca çocuk ve kadın hayatını kaybetti

Filistin basınından WAFA’nın haberine göre; Han Yunus ve Deyr El- Belah’a düzenlenen şiddetli saldırı sonucu çocuklar ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi öldü ve yaralandı. Ölü ve yaralananların net bir sayısına henüz ulaşılmadığı da öğrenildi.

Şehre aydınlatma bombası attılar

Öte yandan İsrail savaş gemileri de Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah şehrinin kıyı bölgelerine ağır makineli tüfeklerle ateş açtı, şehrin semalarına onlarca aydınlatma bombası attı.


İşte dakika dakika bölgede yaşananlar;

06:55: Japonya Başbakanı Kişida Fumio, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a Gazze'de gerilimin en kısa sürede yatıştırılmasını ümit ettiğini belirtti.

03:19: İsrail savaş uçaklarının ve savaş gemilerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırı düzenlediği bildirildi.

02:40: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'ye temel malzemelerin sevkiyatının acilen yeniden başlaması gerektiğini bildirdi.

02:25: Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisi, Refah Sınır Kapısı'nın bugün "normal" şekilde çalıştığını belirterek, sınır kapısının kapatıldığı yönündeki söylentileri yalanladı.

01:32: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze halkının gidebileceği güvenli hiçbir yerin olmadığını belirterek, insanların "ölüm, yıkım ve hastalık çemberinde" yaşadığını bildirdi.

01:28: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Gazze'de sona eren "insani ara" ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmeler gerçekleştirdi.

00:47: Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaklaşık 6 bin 500 kişiden haber alınamadığını duyurdu.

00:31: İsrail'in, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardım tırlarının girişini engellediği belirtildi.

00:29: İtalya'da, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in ürünleri ile bu ülkeye destek verdiği belirtilen bazı çok uluslu şirketlerin ürün ve hizmetlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunuldu.

00:22: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze'deki savaşın çocuklara karşı yürütüldüğünü ifade etti.

00:20: ABD, İsrail'in kuşatması altındaki Gazze Şeridi'nde "insani ara"nın en kısa sürede yeniden başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal