ABD'li Senatör Filistin İçin Yardım Çağrısında Bulundu

ABD'li Senatör Bernie Sanders, Arap coğrafyasındaki liderleri Filistin'e ekonomik olarak yardım etmeye davet etti. Senatör, İsrail'e de sert sözlerle yüklendi.

17.04.2018-15:35 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-15:36) ABD'li Senatör Filistin İçin Yardım Çağrısında Bulundu

ABD’li Vermont Senatörü Bernie Sanders, Suudi Prens Muhammed Bin Selman ve bölgedeki diğer multi milyarder kişilerin Gazze’deki yoksulluk gibi ekonomik sıkıntılardan konuşmayı bırakıp duruma müdahale etmeleri gerektiğini belirtti.

ABD Senatörü ve 2016 seçimlerinde Demokrat Partinin Başkan adayı olan Bernie Sanders, Filsitin’de sulh ortamının olabilmesinin İsrail'in Filistin ablukasını bitirip Filistinlilerin topraklarına geri dönmesinden geçtiğini söyledi.

FİLİSTİNLİLERİ VURMANIN BAHANESİ OLAMAZ

Pazartesi günü barış yanlısı Yahudi grup J Street'in toplantısında konuşan  Bernie Sanders, İsrail'in Gazze'de düzenlenen gösterilere gereğinden fazla tepki gösterdiğini belirtti. Sanders, ‘Hamas'ın protestolardaki varlığı, silahsız masum sivillerin vurulmasına bahane olamaz, aynı şekilde 2 milyon kişinin adeta kafese kıstırılmasına da bahane olamaz" şeklinde konuştu.

BÖLGE LİDERLERİ ÇÖZÜM ÜRETSİN

Senatör Sanders, bölgedeki diğer devletleri de ABD, İsrail, Filistin ve tüm bölgenin çıkarına olacak çözümü üretmek için gerekli gayreti göstermemekle suçladı.

Senatör Bernie Sanders, özellikle Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı hedef aldı.

Sanders, prensin ve bölgedeki diğer multi milyarder kişilerin Gazze'deki fakirlik gibi ekonomik problemlerden bahsetmeyi bırakması ve acı duruma yardım etmeleri gerektiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal