Macron Açıklaması: Öyle Bir Ülke İstemiyorum

Son günlerde başta Suriye’de yaşanan gelişmeler olmak üzere Türkiye’nin tepkisini çeken açıklamalarıyla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron, bu kez de Balkanlar ile ilgili Ankara’yı hedef alan bir açıklama yaptı.

17.04.2018-15:21 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-15:37) Macron Açıklaması: Öyle Bir Ülke İstemiyorum

TÜRKİYE VE RUSYA'YA DÖNÜK BALKANLAR İSTEMİYORUM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron, bu kez de Balkanlar ile ilgili Ankara’yı hedef alan bir açıklama yaparak gündeme oturdu. Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa’nın geleceği ile ilgili düzenlenen bir oturumda konuşma yapan Macron, “Türkiye’ye ve Rusya’ya dönük bir Balkanlar istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve Rusya’nın, Balkan ülkeleri ile olan bağları son yıllarda özellikle yeniden gündeme getirilmeye ve Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye ve Rusya’nın bölgedeki etkisi karşısında etkisiz kaldığı tezi işlenmeye başlandı

Macron, Türkiye’nin üyelik sürecinin devamıyla ilgili sorulan soruları ise cevapsız bıraktı. Macron, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de yaşanan gerginlikler konusunda ise Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

AB’YE BALKAN FRENİ

Macron, Türkiye ve Rusya’nın bölgedeki etkisine rağmen Avrupa Birliği Komisyonu’nun bu planına mevcut şartlarda karşı olduğunu da ekledi. Balkan ülkelerine Avrupa perspektifi verilmesinden yana olduğunu vurgulayan Emmanuel Macron, mevcut kurallarla ve reform yapılmaksızın Balkan ülkelerinin üyeliğine de karşı olduğunu da açıkladı. Macron, “AB’yi derinleştirmeden herhangi bir genişlemeye karşıyım” şeklinde ifade etti.

SURİYE’DEN ELİNİ ÇEK

Avrupa Parlamentosun da ki bazı parlamenterler, Macron’a yönelik olarak, ‘Suriye’den elini çek’ yazılı pankartlar açtı. ABD, İngiltere ve Fransa ittifakının Suriye’deki rejime ait üç tesisi hedef alan hava saldırısını savunan Emmanuel Macron ise kimseye savaş ilan etmediklerini belirterek, “Biz terör örgütü DEAŞ ile savaş yürütüyoruz fakat Başar Esad ise halkına karşı” ifadelerini kullandı. Suriye’de paralel bir savaş yürütüldüğünü kaydeden Fransa Cumhurbaşkanı, “Esad’a karşı savaşta değiliz fakat kırmızı çizgileri aştı” diye konuştu. Macron, ittifak tarafından düzenlenen hava operasyonun amacının uluslararası toplumun onurunu korumak için yapıldığı vugusunu yaptı.

Suriye’deki kimyasal saldırı sonrası yayımlanan fotoğraf ve görüntülere atıf yapan Macron, “Uluslararası hukuka bakalım ve nereye gitmek istediğimizi kendimize soralım. İlkeler bizim, gerçekler başkaları için mi? Hayır” diyerek son gelişmeler karşısında tepkisiz kalınmasının mümkün olmadığı mesajı verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal