ABD'li Milyarder Soros'u Cumhurbaşkanı Erdoğan Korkusu Sardı

ABD’li milyarder Soros, Cumhurbaşkanı Erdoğan korkusunu itiraf etti ve Türkiye’nin yurt dışındaki etkisinin kırılması için ABD ve AB’yi uyardı.

19.06.2018-19:08 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-19:20)

Spekülasyonlarıyla ekonomik krizlerin yönüne ve şiddetine etki edebilen milyarder yatırımcı ve fon yöneticisi George Soros, Balkanlar'daki Türkiye-Rusya-Çin tesirinin kırılması için ABD ve AB'yi 'göreve çağıran' bir makale kaleme aldı.

ABD'li milyarder spekülatör George Soros ile oğlu Alexander Soros, Makedonya'nın ismiyle alakalı Yunanistan ile Makedonya arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin bir makale yazdı.

Baba ve oğul Soros, Açık Toplum Vakıfları'nın üst düzey sorumluları sıfatıyla New York Times gazetesinde yayımladıkları makalede Türkiye ile alakalı açıklamalara da yer verdi.

''Balkanlarda Avrupa'yı istikrarlılaştırmak için bir şans' adlı yazıda, trans-Atlantik ittifakında birliğin 2. Dünya Savaşı'ndan beri en düşük noktaya vardığını ve her ulusal genel seçimde AB’nin birliğine meydan okunduğuna vurgu yapıldı.

Milyarder Soroslar ''ABD ile Avrupa, bölgedeki tek oyuncular değil. Rusya çıkarları tehdit edilirse, hele de potansiyel NATO üyeliği söz konusuysa müdahale edeceğini net biçimde gösterdi. Karadağ'da 2016'daki başarısız darbe girişiminde bunu yaptı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan varlığını her devlette hissettiriyor'' şeklinde yazdı.

'RUSYA, ÇİN VE TÜRKİYE'NİN NÜFUZUNA GİRERLER'

Soroslar, Türkiye, Rusya ve Çin’in Balkanlar’daki etkisine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

''Batılı güçler, Balkan ülkelerini, yerel işbirliği ve nihayetinde Avrupa Birliği'ne giden yolda tutmayı başaramazsa; bu devletler Rusya, Türkiye ve Çin'in nüfuz alanlarına itilecek ve muhtemelen bunların arasında bölünecektir. Yani Balkanlar bir kez daha Balkanlaştırılacaktır.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal