ABD'li Kongre Üyesi Vicdana Geldi! 80 Yaşındaki Filistinlinin İsrail Askerlerince Öldürmesine Sert Tepki

ABD'li Kongre üyesi Marie Newman, 80 yaşında işkence ve dövülerek öldürülen Filistinlinin hakkını savundu. İsrail askerlerine sert tepki gösterdi.

15.01.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-10:28) ABD'li Kongre Üyesi Vicdana Geldi! 80 Yaşındaki Filistinlinin İsrail Askerlerince Öldürmesine Sert Tepki

ABD'nin Illinois eyaleti Temsilcisi Demokrat Marie Newman, işgal altında olan Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde 80 yaşındaki Filistinlinin İsrail askerleri tarafından göz altındayken öldürülmesine çok sert tepki verdi. Sosyal medya hesabından İsrail güçlerinin Ramallaha'a bağlı Celceliye köyüne gerçekleştirdiği baskında gözaltına aldığı 80 yaşında olan Ömer Abdulmecid Esad'ın öldürmesine ilişkin paylaşımda bulunan Newman, derinden rahatsızlık duyduğunu belirtetek ‘İsrail askerlerinin 80 yaşındaki bir Filistinli-Amerikalıyı sürükleyip dövdüğü, yerde bıraktığı ve adamın daha sonra orada kalp krizinden öldüğüne dair haberlerden derinden rahatsızım’ şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA ÇAĞRISINI DESTEKLİYOR

ABD Temsilcisi Newman, ABD Dışişleri Bakanlığının olaya ilişkin soruşturma çağrısını desteklediğini belirtti. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, İsrail'den olayla ilgili izahat istediklerini ve konunun detaylıca soruşturulması çağrısında bulunduklarını açıklamıştı.


DARBETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Diğer yandan İsrail askerlerinin Celceliye köyüne yaptıkları baskında 80 yaşındaki Esad'ı önce gözaltına alıp kelepçeledikleri, daha sonra da darbettikleri ortaya çıkmıştı. İsrail güçlerinin bir süre sonra köyden ayrıldığı ve köylülerin yaşlı Filistinliyi inşaat halindeki bir evde yerde buldukları bildirilmişti. Köy halkı tarafından Ramallah'taki bir hastaneye götürülen Esad, hastaneye ulaştırıldığında hayatını kaybetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal