ABD’li asker Gazze için açlık grevine girdi!

ABD halkı ve bazı ABD’li askerler Gazze’de yaşanan soykırıma ciddi tepki gösteriyorlar. ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, 24 Şubat’ta kendisini ateşe vererek, dünyanın dikkatini çekti. Sesini yükselten diğer bir isim ise ABD Hava Kuvvetleri mensubu Larry Hebert, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’deki siviller için ‘‘İşgale son verin’’ çağrısıyla Beyaz Saray önünde 31 Mart’tan bu yana açlık grevi yapıyor.

06.04.2024-16:28 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-16:28) ABD’li asker Gazze için açlık grevine girdi!

Haber7’nin AA’ya dayandırdığı bilgilere göre, ABD Hava Kuvvetleri mensubu ve ‘‘Barış İçin Gaziler’’ (VFP) üyesi olan Hebert, Beyaz Saray önünde 31 Mart’tan bu yana ‘‘İşgale son verin’’ çağrısıyla yaptığı açlık grevini sebebini açıkladı.

‘‘Silah sevkiyatlarını durdurun’’

26 yaşındaki ABD’li asker Hebert, Gazze’deki insanların direnci ve İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde ‘‘Bu soykırıma ortak olmayacağım’’ diyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell'den ilham aldığını belirtti. Gazze için ateşkes çağrısında bulunan Hebert, İsrail’e silah sevkiyatının durdurulması adına baskı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

‘‘Bu yaşananların insanlıkla bir bağı yok’’

Gazze’de yaşanan trajedi için onlarla empati kurduğunu belirten Hebert, ‘‘Gazze'de olup bitenlere karşı tamamen empati duyuyorum, 7 Ekim'den kısa bir süre sonrasından beri takip ediyorum ve bunun ne insanlıkla bir bağı ne de haklı bir tarafı var. Bu bir süredir kafamı kurcalayan bir konu çünkü ordu İsrail'e yardım etmekten, silah sağlamaktan doğrudan sorumlu. Ve bu durum kişisel olarak bana ve pek çok başka insana gerçekten büyük zarar verdi’’ dedi.

‘‘İşgalin son bulunmasını temenni ediyorum’’

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Larry Hebert, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’deki siviller için ‘‘İşgale son verin’’ çağrısıyla Beyaz Saray önünde 31 Mart’tan bu yana açlık grevi yapıyor.

Başlattığı eylem için son tarih belirlemediğini aktaran Herbert, işgale son verilmesi gerektiğinin altını çizerek, bir değişime ihtiyaç duyulduğunu bunu ister ateşkes, ister insani yardımın artırılması olsun sadece Gazze’de olumlu bir değişim istediğini belirten Herbert, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona ermesini temenni ettiğini aktararak, ‘‘Refah'tan yardım girişine izin verilmesinin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum’’ açıklamasında bulundu.

İnsanlar konuşmaktan korkmamalı!

Protesto amacının Filistin'deki insanları desteklemenin yanı sıra ordu, Dışişleri Bakanlığı ya da hükümette, insanların konuşmaktan korkmamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Hebert, bunu yaparak büyük bir risk aldığını ve ciddi tepkilerle de karşılaşabileceğine dikkati çekti ve Hebert, ‘‘Ama bunu yapmaya hazırım çünkü bu tepkiler Gazze'deki insanların yaşadıklarının yanında hiç kalır’’ dedi. 



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal