AB’den Türkiye’ye dev deprem yardımı: 12 milyar liralık paket için anlaşma tamamlandı

Avrupa Birliği (AB), 6 Şubat depremlerinden zarar gören şehirlere yapacağı 1 milyar Euro tutarındaki maddi yardımın 400 milyon eurosu için anlaşma imzaladı. İşte detaylar…

08.02.2024-10:29 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:31)

Brüksel’de gerçekleştirilen imza töreninde Avrupa Komisyonu'nun Uyum ve Reformlardan Sorumlu Üyesi Elisa Ferreira ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay yer aldı. Tören sonunda Avrupa Birliği (AB) tarafından 6 Şubat depremlerinden zarar gören şehirlere yapacağı 1 milyar Euro tutarındaki maddi yardımın 400 milyon eurosu için anlaşma imzalandı.

Türkiye ilk kez fondan yardım alacak

Haber7’nin yer verdiğine göre; Türkiye'ye yönelik finansal destek, Avrupa Dayanışma Fonu (EUSF) çerçevesinde sağlanan en yüksek yardım miktarını temsil ediyor. Türkiye, bu fonu ilk defa kullanıyor, ve 2002 yılında kurulan fonun bu desteğiyle tanışıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda AB, Türkiye'ye 1 milyar euro değerinde mali destek sözü verdi.

AB Deprem Yardım

Türkiye kaynağı rapor edecek

Bu maddi destek, Sağlık, eğitim, su ve atık su yönetimi altyapısının yeniden inşası, geçici barınma imkanları ve kültürel mirasın korunması gibi alanlarda kullanılabilecek. Türkiye, fonun ilk bölümünü 18 ay içinde kullanacak ve bu sürenin sonunda fonun nasıl kullanıldığına dair AB'ye bir rapor sunacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal