AB'den Orta Asya'nın Su Ve Enerji Güvenliğine 7 Milyon Euro'luk Hibe

Avrupa Birliği ile Dünya Bankası arasında Orta Asya'nın su ve enerji güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla, 7 milyon euro hibe tahsis edilmesine ilişkin anlaşma imzalandı

23.05.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:01)

Avrupa Birliği (AB), Orta Asya'nın su ve enerji güvenliği için 7 milyon euro hibe desteği verecek.

Dünya Bankası'nın Nur Sultan ofisinde gerçekleştirilen imza törenine, AB Nur Sultan Büyükelçisi Sven Olov Carlsson, Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü Liliya Burunçuk'un haricinde su ve enerji alanında uzmanlar da katılım sağladı.

Söz konusu hibe, Dünya Bankası tarafından uygulanan Orta Asya Su ve Enerji Programı (CAWEP) kapsamında AB tarafından tahsis edilecek.

BÖLGENİN İSTİKRARI İÇİN BÜYÜK BİR ADIM   

Carlsson, Orta Asya'da su ve enerji kaynaklarının birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade ederek, "Bu kaynakların ortak kullanılması bölgenin istikrarlı kalkınması, fakirliğin azaltılması ve iklim değişikliğine dayanıklılığı için oldukça önem teşkil ediyor" sözlerini kullandı.

Burunçuk da su kaynaklarının kullanım modelinin Orta Asya bölgesinin ekonomik gelişmesinde akrif bir rol oynayacağını belirtti.

Dünya Bankası tarafından uygulanan CAWEP, bölgedeki su ve enerji güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal