ABD’den Türkiye’ye karşı skandal hamle: Teröristlere hava savunma sistemi gönderdiler

Terör örgütü PKK’ya karşı operasyonlarına devam eden Türkiye’ye yönelik olarak ABD’den skandal bir hamle geldi. Teröristlerin yardımlarına cevap veren ABD, Gara’ya hava savunma sistemi gönderdi.

13.04.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-11:44)

Son yıllarda Pençe-Kilit Harekatları ile beraber adeta kapana kısılan terör örgütü PKK’nın ABD’ye yaptığı çağrı yanıtsız kalmadı. Terörün en büyük destekçisi olarak bilinen ABD, Gara’da kurulmak üzere teröristlere hava savunma sistemi gönderdi.

ABD’den Türkiye’ye karşı skandal hamle

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; ABD, YPG'nin PKK'dan ayrı bir örgüt olduğu iddiasını destekleyerek bölgedeki binlerce teröristi silahlandırıp özel kuvvetler birimleri tarafından eğittikten sonra bu kez PKK'ya 2 adet hava savunma sistemi sağladı. Mart ayının ortasında, ABD merkezli 2 firma tarafından terör örgütü PKK'ya teslim edilen bu hava savunma sistemlerinin yanı sıra ABD, terör örgütü PKK'ya hedefleri imha etmek için kullanılan 200 adet "radyasyon füzesi" de dahil olmak üzere radar, komuta-kontrol ve elektronik harp sistemleri gibi diğer donanımları da gönderdi.

ABD’den Türkiye’ye karşı skandal hamle: Teröristlere hava savunma sistemi gönderdiler

PKK'nın bu hava savunma sistemlerini Gara'da kurduğu tespit edildi. Ayrıca, Şubat ayında ABD tarafından PKK'ya teslim edilen kamikaze İHA'lar, füzeler ve roketlerin Suriye'deki ABD kontrolündeki bölgelerde üretildiği ortaya çıktı.-

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal