ABD'den Türkiye'ye Destek Açıklaması

ABD'li yetkililer, Türkiye'yi askeri, diplomatik ve insani yardım konularında desteklediklerini, mühimmat sağlayabileceklerini ve Türkiye'nin Patriot talebini incelediklerini ifade etti.

03.03.2020-20:28 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-20:23) ABD'den Türkiye'ye Destek Açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Hatay'da Esed rejiminin saldırılarından kaçıp kurtularak Türkiye'ye gelenlerin kaldığı kamptaki incelemeleri sırasında bir grup gazetecinin sorularına cevap verdi.

Jeffrey, NATO içinde Türkiye'ye ne şekilde yardımları olabilecekleri yönündeki bir soruya "Türkiye, bir NATO üyesi ve ordusunda büyük çoğunlukla bizim ekipmanlarımızı kullanıyor. İhtiyaçları olduğunda bu ekipmanların hazır olmasını isteriz." cevabını verdi.

Türkiye ile istihbarat paylaşımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Jeffrey, diplomatik olarak desteklediklerini ifade etti.

Jeffrey, Türkiye'nin de NATO'dan bazı talepleri bulunduğunu işaret ederek, bu talepleri NATO içinde çeşitli seviyelerde desteklediklerini vurguladı.

"NATO, Rusya'yı durdurmak için ne yapabilir?" sorusunun yöneltildiği Jeffrey, diyaloğa dönülmesi için belli seviyede bir askeri dengenin sağlanabileceğini işaret etti.

Jeffrey, Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemleri sağlayıp sağlamayacakları hakkında, "spesifik bir askeri program konusunda çalışmadıklarını" ifade etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield da Patriotlar konusunda "Türkiye'nin hava savunma talebini anlıyoruz. Türkiye'nin bu talebini inceliyoruz. Türkiye'nin Patriot isteğinin farkındayız." sözlerine yer verdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal