ABD'den Türkiye'ye deprem desteği: Katkı sağlamaya hazırız

ABD, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türk ortaklarına destek yapacaklarını açıkladı. İşte detaylar...

06.02.2024-21:54 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-22:39)

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat 2023 gecesi Türkiye, 11 ili başta olmak üzere tüm ülkeyi derinden sarsacak bir depreme yakalandı. Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilde on binlerce kişi öldü, binlerce kişi de enkaz altından kurtarıldı. Öte yandan yaşanan depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. ABD’den ise yüzleri güldürecek bir açıklama geldi.

Greenfield yazılı açıklama yaptı

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Greenfield, depremlerin ardından Hatay'a ziyaret düzenlediğini ve Suriye'ye yardım sağlamak için insani yardım örgütlerinin temsilcileriyle görüştüğünü hatırlattı.

Türkiye’ye destek kapıda

Açıklamalarının devamında Greenfield, "Türk ortaklarımıza uzun vadeli toparlanma çabalarına katkı sağlamaya hazırız ve Suriye'de depremlerden etkilenenlerle çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanırken Greenfield, Türkiye’ye ilave olarak 1 milyon dolar fonla yeni proje için destek sağlanacağının da vurgusunu yaptı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal