ABD'den Türkiye'nin S-400'leriyle İlgili Açıklama

ABD'den yüksek tansiyona yol açan Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerle alakalı yeni bir açıklama yapıldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu anlaşmazlık meselelerinin ancak diyalog ile çözülebileceğine inandıklarını belirtti.

26.03.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-10:16) ABD'den Türkiye'nin S-400'leriyle İlgili Açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Doğu Akdeniz'de yaşanan anlaşmazlıklara uluslararası kanun kapsamında barışçıl çareler bulunması gerektiğini dile getirdi.

Blinken, Brüksel temaslarının sonuncu  Euronews'e bir röportaj verdi ve ziyaretini masaya yatırdı.

ABD ile Avrupa Birliği (AB) ile NATO çerçevesinde müttefikler arasındaki iş ortaklığının artması açısından Brüksel'deki müzakerelerinin oldukça verimli geçtiğini beliren Blinken, gerek ortaklık meselelerinin gerekse bir takım farklılıkların açık bir şekilde konuşulduğunu ifade etti.

Blinken, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasındaki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, son zamanlarda bölgede gerilimin giderek düştüğünü ve 2 ülkenin de provokasyonlardan geri durduğunu belirtti.

NATO'nun bu hususta kritik bir rol üstlendiğine dikkat çeken Blinken, "Uluslararası hukuka göre bu farklılıklara barışçıl çözümler bulunduğunu görmeye ihtiyacımız var." dedi.

Blinken aynı zamanda bölgedeki doğal kaynaklarının paylaşımı hususunda da alakalı ülkeleri birleştirecek bir başlık olması gerektiğinin altını çizerek, "Bu kaynakların ortak kullanımı ve ortak yatırımlar ülkeleri bir araya getirmeli. Tam da bunun olmasını umuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin S-400'leri alması sebebiyle yaşadıkları kaygıyı tekrar ifade eden Blinken, bu ve bunu gibi anlaşmazlık meselelerinin ancak diyalog yolu ile çözülebileceğine inandıklarını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal