ABD'den sınırın dibinde skandal hamle!

ABD askerleri tatbikatı, Haseke ilinin kuzeydoğusunda, Suriye-Irak-Türkiye sınır üçgeni yakınlarında yer alan el-Malikiye (Derik) ilçesi kırsalındaki 'Tekil Bekil' Köyü'nde terör örgütleriyle birlikte gerçek mühimmatla gerçekleştirdi.

09.09.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 09.09.2022-17:11) ABD'den sınırın dibinde skandal hamle!

Amerikan askerleriyle teröristler, Türkiye-Suriye-Irak sınırındaki Derik'te tatbikat yaptı. Skandal, Ortak Görev Gücü'nün tatbikatı resmi Twitter hesabından paylaşmasıyla ortaya çıktı. ABD askerleri tatbikatı, Haseke ilinin kuzeydoğusunda, Suriye-Irak-Türkiye sınır üçgeni yakınlarında yer alan el-Malikiye (Derik) ilçesi kırsalındaki 'Tekil Bekil' Köyü'nde terör örgütleriyle birlikte gerçek mühimmatla gerçekleştirdi.

Bölgede alçak uçuşlar gerçekleştirdi

Tatbikatta ABD yapımı Bradley araçlarının yanı sıra ağır ve orta menzilli silahlar yer aldı. Tankların ve ağır silahların yer aldığı tatbikata katılan onlarca ABD'li asker ve Uluslararası Koalisyon Birleşik Ortak Görev Gücü'nden komutanlar, SDG üyelerinin topçu, havan topu ve güdümlü füze kullanımı konusundaki eğitimlerini denetlediler. Uluslararası Koalisyon'a ait savaş uçakları ve helikopterler de bölgede alçak uçuşlar gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi Nicolas Granger, ABD güçlerinin DEAŞ'a bağlı uyuyan hücrelere karşı mücadeleyi sürdürmek için Suriye'nin kuzeydoğusundaki görevlerini ve çabalarını sürdürdüğünü vurguladı.

ABD'li diplomat, DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını ve yeniden örgütlenmesini engellemek amacıyla Kamışlı ve Haseke şehirleri başta olmak üzere bölgede yatırım için uygun ortamın yaratılmasını sağlayacak istikrar programlarını desteklediğini belirtti. Diğer taraftan Milli Savunma Bakanlığı önceki gün SDG'nin omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) 5 üyesinin Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı harekât bölgelerinde açtıkları ateşe verilen karşılıkla etkisiz hale getirildiklerini duyurdu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal