ABD'den S-400 Açıklaması: Sonuçları Türkiye İçin Çok Olumsuz Olur

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini alması durumunda Türkiye’nin ‘somut ve olumsuz’ sonuçlarla karşı karşıya geleceğini ifadesinde bulundu

23.05.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-15:39)

Ortagus, “S-400 savunma sistemlerinin alımının ABD ve NATO’nun Türkiye ile olan savunma ilişkisi bakımından ciddi sonuçlar doğuracağını söyledik” sözlerini kullandı.

Konuya ilişkin endişelerini belirttiklerini ve belirtmeye devam edeceklerini vurgulayan Ortagus, “Fakat buna rağmen satın alma tamamlanırsa oldukça gerçek ve oldukça negatif sonuçlar ortaya çıkacaktır” ifadelesinde bulundu.

NBC News, Türkiye’nin Rusya ile S-400 anlaşmasını Haziran ayına kadar sonlandırmaması halinde ABD yaptırımlarına maruz kalacağını açıklamıştı.

Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almak üzere anlaşma yapması sebebiyle ABD-Türkiye arasındaki ilişkiler bir süredir gergin durumda. ABD, S-400’lerin Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO sistemlerine entegre olamayacağını ve F-35’ler için tehdit oluşturacağını iddia ediyor.

'TÜRKİYE AÇISINDAN BİR BEDELİ OLUR'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta gelmek üzere pek çok yetkili, S-400’lerin alınmasını durumunda bunun Türkiye bakımından bir bedeli olacağına ilişkin gözdağı veriyor.

Türkiye ise anlaşmanın tamamlandığını ve verilen karardan geri dönülmeyeceğini vurguluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal