Anadolu Ajansı Gazze’deki Ofisini Vuran İsrail Ordusundan Açıklama Talep Etti

Anadolu Ajansı, işgal altındaki Gazze Şeridi’nde yer alan ofisinin de içinde bulunduğu binayı 4 Mayıs’ta vuran İsrail ordusuna yanıtlaması talebiyle bir dilekçe sundu

23.05.2019-14:58 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-14:48)

Anadolu Ajansı (AA), abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yer alan ofisinin de içinde bulunduğu binayı 4 Mayıs’ta vuran İsrail ordusuna yanıtlaması istemiyle bir dilekçe gönderdi.

AA avukatları tarafından İsrail ordusuna hitaben gönderilen dilekçede, ofisin bulunduğu binanın ticari ve mesken amaçlı kullanıldığına belirtilerek, neden İsrail ordusu tarafından vurulduğu soruldu.

İsrail ordusunun bombardımandan önce söz konusu binada AA ofisinin olup olmadığına ilişkin bilgisinin bulunup bulunmadığı da sorulan dilekçede, “Ofisin yer aldığı bina kasten mi yoksa kazaen mi hedef alındı?” sorusu soruldu.

Söz konusu dilekçede, AA ofisinin bulunduğu binadan İsrail hedeflerine herhangi bir saldırının düzenlenip düzenlenmediği ile ilgili  bilgi de sorularak, “İsrail ordusunun, binanın bombalanması ve tamamen yıkılması neticesinde AA’nın ortaya çıkan zararını karşılama iradesi var mı?” sorusu yönlendirildi.

ANADOLU AJANSI HEDEF Mİ?  

Ofisin vurulması sebebiyle Gazze’deki mülk sahiplerinde “AA İsrail’in hedefinde” algısının meydana geldiğini, bu sebeple de kurumun Gazze’de yeni ofis bulmakta zorlanıldığı ifade edilen dilekçede “İsrail bu mağduriyeti nasıl giderecektir ve İsrail ordusuna göre AA hedef midir?” şeklinde sorular soruldu.

AA, İsrail ordusundan gelecek cevaptan sonra hukuki süreci başlatarak hakkını aramayı sürdürecek.

İsrail ordusu, işgal altındaki Gazze Şeridi'ndeki Anadolu Ajansı ofisinin de bulundupu binaya 4 Mayıs Cumartesi günü en az 5 roketle hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda bina tamamen kullanılamaz hale gelmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal