ABD’den Rusya açıklaması: Darbe gelişmelerini takip ediyoruz

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin’in Ukrayna’dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini duyurmasının ardından ABD’den açıklama geldi. Beyaz Saray, "Gelişmeleri takip ediyoruz. ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi" açıklaması yaptı.

24.06.2023-11:09 - (Son Güncelleme: 24.06.2023-17:10) ABD’den Rusya açıklaması: Darbe gelişmelerini takip ediyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adam Hodge, Rusya ile Wagner paralı asker grubu arasında yaşanan kriz ile ilgili bir açıklama yaptı. Hodge, darbe girişimi konusunda ABD Başkanı Joe Biden’ın bilgilendirildiğini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Darbe gelişmelerini takip ediyoruz

AA’da yer alan habere göre;  Hodge, "Gelişmeleri takip ediyoruz. ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi." ifadelerini kullandı.

Sözcü Hodge, müttefikler ve ortaklarla Rusya'daki gelişmeleri görüşeceklerini açıkladı.

abd rusya darbe

Rusya'da gerginlik

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

FSB, Rus güvenlik şirketi Wagner üyelerine, şirketin kurucusu Prigojin'in yakalanması çağrısında bulunmuştu.

Putin: Hesap verecekler

Wagner’in ayaklanma çağrısı sonrası açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal