Putin’den darbe girişimi açıklaması: Karşılaştığımız şey ihanettir

Paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in Rostov’daki Savunma Bakanlığı binasını kuşattığı iddiası sonrası açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘’Karşılaştığımız şey ihanettir’’ dedi.

24.06.2023-10:38 - (Son Güncelleme: 24.06.2023-17:08)

Wagner’in yaptığı darbe girişimi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklaması merak ediliyordu. Devlet medyasına konuşan Putin, her türlü saldırıya karşı ülkelerini savunacaklarını vurgulayarak, "Her türlü saldırıya karşı vatanımızı koruyacağız. Şu an birlik olma zamanı" ifadelerini kullandı.

Amaçları bizi bölmektir

Putin Wagner kalkışması sonrası yaptığı ilk açıklamada, kenetlenme imasında bulunarak, "Bunu daha da kötüye götürecek adımdan uzaklaşmalıyız. Amaçları bizi bölmektir, buna izin vermeyiz." dedi.

Putin, Rusya'nın hainlerle karşı karşıya olduğunu ifade ettikten sonra, "Tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Hayatımız için savaşıyoruz. Herhangi bir isyanın ülkemize faydası olmayacak. Hainler en ağır şekilde cezalandırılacak. Bu bir kaos ve sırtımızdan bıçaklamadır." dedi.

Putin Darbe Açıklaması

Gerekeni yapacağım

Putin, Wagner Grubu'nun yaptığı kalkışmanın bir darbe girişimi olarak ifade ederek, "Bu ayaklanma bir darbedir, birliğimizi bozacak eylemden vazgeçin!" dedi.

Putin yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Başkomutanı olarak gerekeni yapacağım." ifadesini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal