ABD'den Kritik Afganistan Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Taliban'ın kontrolünde olan Afganistan'da yeni kurulacak hükümetin ancak belli kriterleri karşıladıktan sonra tanınabileceğini ifade etti.

03.09.2021-10:37 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-14:02) ABD'den Kritik Afganistan Açıklaması

ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Taliban'ın Afganistan'daki hükümet kurma çalışmalarını ve ülkedeki son durumunun değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Ned Price, ''Şu an Afganistan'da bir hükümet yok, bir hükümet kurulduğunda onun tanınması için belli kriterleri karşılıyor olması lazım'' sözleriyle Taliban'ın meşruiyetine ilişkin ABD'nin yaklaşımını değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE'NİN DESTEKLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Price, Kabil havalimanının yeniden işletime açılabilmesi durumunda Türkiye ve Katar ile çalıştıklarını belirtirken havalimanının açılmasının Taliban da olmak üzere diğer tüm tarafların ve uluslararası toplumun faydasına olacağı ifadesinde bulundu.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın açık olmasının Afganistan'a gönderilen yardımların yerine ulaşabilmesi için bir zorunluluk olduğu belirten sözcü Price, bu konu hakkındaki çabalarından dolayı Türkiye ve Katar'a teşekkürlerini iletti.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ

Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Afganistan'dan tahliye edilen Afganların Türkiye üzerinden neden "P2" başvurusu yapamadığına dair gelen bir soruya, ''Türkiye önemli bir NATO müttefiki'' şeklinde cevap verdi. Price, Türkiye'nin, Afganistan'dan tahliye sürecine ciddi destek verdiğini ve söz konusu başvurunun birçok ülkeden yapılabildiğinin ifadesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal