ABD’den Johnson and Johnson Aşısı Hakkında Dikkat Çeken Açıklama: Nörolojik Bozukluğa Neden Olabilir

ABD’den Johnson and Johnson aşısı hakkında dikkat çeken açıklama geldi. Araştırmacıların yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs aşısının nörolojik hastalıklarla bağlantılı olabileceği belirtildi.

13.07.2021-09:33 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-10:02)

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısı hakkında ortaya atılan iddia gündemi karıştırdı. FDA geliştirilen Johnson and Johnson aşısının nadir görülen nörolojik bozukluğa yol açabileceği bildirildi.

JOHNSUN AND JOHNSUN AŞISI NÖROLOJİK RAHATSIZLIKLARA NEDEN OLABİLİR

FDA’nın yaptığı araştırmada Guillain-Barre Sendromu denilen hastalığa yakalanmış 100 vaka incelenerek, yeni tip koronavirüs aşısı olan Johnson and Johnson aşısı ile arasında net bir bağ kurulamamakla, aralarında ufak dahi olsa bir bağ olma riski ifade edildi. 

ERKEKLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Şu ana kadar bildirilen GBS vakalarında, genellikle çoğunluğun 50 yaş ve üzeri erkek hastalar olduğu belirtildi. Gelişen bu semptomlar aşılamadan iki hafta sonra görülmeye başlandı. 

Aşıya dair yapılan araştırmayı takip eden uzmanlar, Johnson and Johnson aşısı ile GBS arasındaki olası bağlantıyı araştırmaya devam edecekleri, ancak şu anda aşının hala güvenli ve etkili olduğunu, potansiyel faydalarının risklerden daha ağır bastığını belirtiyor.

GBS'nin sinir sistemine saldırdığı, düzensiz kalp atışlarına, nefes almada zorluk ve bir dizi başka soruna neden olduğu kaydediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal