ABD'den İsrail'e soykırım desteği: Güney Afrika'nın açtığı davaya karşı çıktılar

ABD, Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasına karşı çıktı ve Gazzelilere İsrail'in herhangi bir soykırımda bulunmadığını ifade etti. İşte detaylar...

12.01.2024-00:23 - (Son Güncelleme: 12.01.2024-00:23)

Güney Afrika’nın İsrail’e Gazzelileri öldürmesinden dolayı soykırım davası açması, dünya kamuoyunda iyice konuşulmuştu. Öte yandan bu yolda İsrail’i destekleyen ABD ise İsrail’in soykırım yapmadığını savundu.

ABD’den İsrail’e destek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) "soykırım" suçlamasıyla yargılanan İsrail'e ABD olarak destek verdiklerini söyledi ve bu ülkenin Gazze'de "soykırım" yapmadığını savunduklarını belirtti.

Kirby

Soykırımın olduğuna inanmıyorlar

İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonları sırasında masum Filistinlilere zarar vermeme veya sivil kayıplarını azaltma konusunda daha hassas olması gerektiğini birçok kez dile getirdiklerini belirten Kirby, buna karşın bölgede herhangi bir soykırımın olduğuna inanmadıklarını vurguladı. Öte yandan Kirby, İsrail'in mahkemeden ceza alması halinde ABD'nin buna uygun hareket edip etmeyeceği konusunda ise henüz gerçekleşmemiş bir duruma ilişkin yorum yapmayacağını söyledi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal