Güney Afrika'ya Küba'dan destek: İsrail'in Gazze'ye yaptığı soykırımı onlar da kınıyor

Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasına Küba'dan da destek geldi. Küba devlet başkanı ve dışişleri bakanı, sosyal medyadan paylaşımlar yaptı. İşte detaylar...

11.01.2024-21:53 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-21:53)

Güney Afrika, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonları nedeniyle soykırım suçlamasıyla İsrail aleyhine dava açtı. Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail’in Gazze’deki tüm askeri operasyonlarının derhal askıya alınması için, ihtiyati tedbir kararı verilmesini istiyor. Bu davaya destek olarak Küba’dan geldi.

Küba’dan Güney Afrika’ya destek

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (ICJ) İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına ilişkin Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada "Küba, Filistin halkına karşı işlenen suçlar ve soykırım eylemleri nedeniyle Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanında açtığı davaya en güçlü şekilde desteğini ifade ediyor. Asla bu duruma kayıtsız kalanlardan olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Küba devlet başkanı

“Acil olarak son bulsun”

Öte yandan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez de paylaşımında, "Küba, Güney Afrika'nın, Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamında İsrail'in Filistin'de işlediği suçlara karşı Uluslararası Adalet Divanındaki davasını destekliyor. Filistin halkına uygulanan soykırım, apartheid ve yok etme eylemlerinin acil olarak son bulması çağrısını yineliyoruz" cümlelerine yer verildi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal