ABD’den Dünya Liderlerine Gelmeyin Çağrısı!

NEW York’un ev sahipliği yapması planlanan BM zirvesine sayılı günler kala artan koronavirüs vaka sayıları gerekçe gösterildi. ABD 193 ülkenin devlet başkanına BM Zirvesi'ne gelmemeleri için çağrıda bulundu.

18.08.2021-09:13 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-11:23) ABD’den Dünya Liderlerine Gelmeyin Çağrısı!

Son günlerde artış yaşanan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle ABD bir karara imza attı. ABD vaka sayılarını sebep göstererek New York'ta 76'ncısı düzenlenmesi planlanan Birleşmiş Milletler Zirvesi’nde liderlere çağrıda bulundu.

193 ÜLKE LİDERİNE ZİRVEYE KATILMAYIN TALEBİ

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, BM bünyesindeki 193 ülkeye mektup yollayarak, ülke liderlerinden BM Zirvesi'ne katılmak için New York'a gelmekten  kaçınmalarını talep etti. 

VİDEO KONFERANS İLE KATILIM

Greenfield, mektubunda 21 Eylül'de Planlana zirvenin salgını etkilememesi adına ve salgını yayan bir etkinlik olmasının önüne geçmek için tedbir almak istediklerini belirterek, 'Delegeler BM Genel Kurulu Görüşmeleri sırasında konuşmalarını video konferans ile yapmayı gözden geçirmeli, New York'a seyahat etmeyi tercih ederlerse de minimum sayıda kişi getirmelerini istiyoruz.’ açıklaması yapıldı.

ZİRVEYE GEÇEN SENE VİDEO KONFERANS İLE KATILIM SAĞLANMIŞTI

Her senen düzenlene dünya liderlerini, binlerce diplomat ve sivil toplum örgütünü buluşturan ve en büyük diplomasi forumu olan BM Genel Kurul Görüşmeleri, geçen sene salgın sebebiyle sanal ortamda yapılmıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal