BM Açıkladı: Bu Sene En Az 970 Sığınmacı Akdeniz'de Hayatını Kaybetti

BM’den açıklama geldi. Libya açıklarında içinde göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu 57 kişinin yaşamını yitirmesiyle, bu sene içinde Akdeniz'de yaşamını yitirenlerin sayısının 970'e çıktığını bildirdi.

28.07.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-16:11) BM Açıkladı: Bu Sene En Az 970 Sığınmacı Akdeniz'de Hayatını Kaybetti

Birleşmiş Milletler (BM) göçmen kayıplarına ilişkin önemli açıklamalarında bulundu. bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Akdeniz'den Avrupa'ya sığınmacı taşımakta olan tekne ve botların batmasının ardından bu sene içinde en az 970 kişi yaşamını yitirdiğini bildirdi. Akdeniz'de geçtiğimiz gün sığınmacı taşıyan bir bot Libya açıklarında battı. 

Söz konusu botun batmasının ardından, 57 kişi yaşamını yitirdi. Buna bağlı olarak İsviçre'nin Cenevre şehrinde söz konusu duruma ilişkin basın toplantısı meydana getiren Uluslarası Göç Örgütü, Libya açıklarında batan botta hayatını kaybeden 57 kişiden en az 20'sinin kadın, ikisinin çocuk olduğunu belirtti. 

‘GÖÇMENLERDEN HAYATTA KALANLARA ACİL TIBBİ YARDIM, YİYECEK, SU VE BARINMA İMKANI SAĞLADI’ 

Diğer yandan IOM Sözcüsü Paul Dillon, en az 57 kişinin de kapalı olduğunu dile getirerek ‘Hayatta kalan kişiler, bu tür can acıtan sahnelere düzenli olarak müdahale eden personelimize en az 57 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Libya'daki personelimiz çoğunluğu Nijerya, Gana ve Gambiya'dan olan bu göçmenlerden hayatta kalanlara acil tıbbi yardım, yiyecek, su ve barınma imkanı sağladı’ ifadelerini kullandı. 

AVRUPA'YA ULAŞAN SIĞINMACILARIN SAYISINDA ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ 

IOM tarafından yayınlanan verilere göre, Akdeniz rotası üzerinden geçişlerde bu sene, hem durdurulan tekne ve botların sayısında hem de Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların sayısında artış gerçekleşti. Daha iyi göç yönetimi uygulamalarının dışında, Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerden daha fazla dayanışma beklendiğini belirten IOM Sözcüsü Dillon, sadece bu şekilde göçmen krizine ‘güvenli ve insani bir yaklaşım getirilebileceğini’ bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal