ABD’den dev katliam desteği: İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a 95 milyar dolar yardım sağlanacak

ABD, savaş halinde olan bölgelere maddi destek sağlayarak gerilimi üst seviyede tutma amacını gütmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gazze’de katliam yapan İsrail’e, Rusya ile çatışma halinde olan Ukrayna’ya ve Çin ile gerilim yaşayan Tayvan’a toplamda 95 milyar dolarlık yardım yapılacak.

22.04.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-17:33)

Katliamların en büyük destekçisi ABD’de Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a toplamda 95 milyar dolarlık yardım paketine onay verdi. Söz konusu paket üzerinde Senato ile Temsilciler Meclisi arasında aylardır tartışmalar yaşanıyordu.

95 milyar dolar yardım sağlanacak

Haber7’de yer alan habere göre; uzun süredir üzerinde tartışılan yardım paketi sonunda kabul edildi. ABD, İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a toplamda 95 milyar dolarlık yardım yapmayı onayladı. Temsilciler Meclisi ve Senato arasındaki uzun süren tartışmalar sona erdi ve Meclis Başkanı Mike Johnson'ın önerdiği paket, Ukrayna'ya 61 milyar dolar, İsrail'e 26 milyar dolar ve Hint-Pasifik bölgesindeki Tayvan'ın güvenliğine 8 milyar dolarlık yardım içeriyor. Paket, Cumhuriyetçilerin karşı çıkmasına rağmen ezici bir çoğunlukla kabul edildi.

ABD’den dev katliam desteği: İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a 95 milyar dolar yardım sağlanacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, paketin "Batı medeniyetlerinin savunulması" anlamına geldiğini belirtti. Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne ise ABD'nin İsrail'e sağladığı güvenlik desteğini "tehlikeyi tırmandırdığı ve savaşın kapsamını genişlettiği" şeklinde yorumladı.

Volodimir Zelenski’den teşekkür mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Paketimizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu, hayat kurtaran bir karar. Şahsen Meclis Başkanı Mike Johnson'a ve Ukrayna'da bizim gibi Rus kötülüğünün kesinlikle hüküm sürmemesi gerektiğini düşünen tüm Amerikalılara minnettarım" dedi.

Rusya ise Ukrayna'ya yapılan yardıma tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak" açıklamasında bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal