ABD’deki banka krizi büyüyor: Korkular 2008 krizinin tekrarlanmaması

ABD Başkanı Biden yaşanan banka kriziyle ilgili olarak 2008 Mali Krizi’ne benzer bir durumun tekrar yaşanamaması için bütün imkanları yapacaklarını ve Kongre ve düzenleyicilerden bankacılık regülasyonlarını sıkıştırmalarını isteyeceğini ifade etti.

14.03.2023-09:05 - (Son Güncelleme: 14.03.2023-17:59) ABD’deki banka krizi büyüyor: Korkular 2008 krizinin tekrarlanmaması

Yaşanan banka kriziyle ilgili konuşan Biden, insanların bankalara hücum edilmemesini belirten ve zararın ABD’li vergi mükelleflerine yüklenmeyeceğini ve gerekli likiditenin sigorta fonlarından geleceğini açıkladı.

2008 ekonomik krizi tekrarlanıyor

Akşam'da yer alan habere göre; ABD’li vatandaşların ülkelerine güvenmeleri gerektiğini ve 2008'de yaşanan ekonomik krizin tekrarlanmaması içi bütün imkanları kullanacaklarını söyleyen Joe Biden Kongre ve düzenleyicilerden bankacılık sektörü regülasyonlarını sıkılaştırmalarını isteyeceğini açıkladı.

ABD Başkan Biden, mevduat sahiplerine uygulanan devletin güvencesinin vatan Silicon Valley Bank and Signature Bank’a yatırım yapanları kapmadığını belirterek "Bilerek risk aldılar. Aldıkları risk gereği para kaybedebilirler. Kapitalizm böyle bir şey" dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal