Meral Akşener kandırıldı: 6’lı masanın şer birliği sallantıya girdi

CHP’de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılmayabileceği iddiaları üzerine gözler Meral Akşener’e çevrildi.

14.03.2023-09:06 - (Son Güncelleme: 14.03.2023-17:29) Meral Akşener kandırıldı: 6’lı masanın şer birliği sallantıya girdi

Cumhurbaşkanı adayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirleyen 6’lı masada, masadan aday anlaşmazlığı nedeniyle ayrılan fakat Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı vaadi üzerine geri dönen Meral Akşener’den sonra CHP’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılmayabileceği iddiaları yeni bir kriz ortaya çıkar mı? Sorusunu beraberinde getirdi. 

Artık masanın kazananı değil 

Sabah’ın yer verdiğine göre; CHP ve İyi Parti arasında sürecek bu tartışma aynı zamanda "Kendimi auta atmıyorum" diyen İmamoğlu'nun ve son dakikada "Ben de varım" diyen Yavaş'ın "kaybeden" olduğunu da gösterdi.

İki görevi aynı anda yapamazlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, TV100'de katıldığı Memleket programında Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeni konumlarına ilişkin atılacak adımları anlattı. Kuşoğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklarını söyledi.

Meral Akşener

Belediye başkanlıklarından ayrılacak

Kuşoğlu, ek olarak şunları söylemişti: 

‘’İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır.

14 Mayıs'a kadar görevlerinden ayrılmalarına gerek yok. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra istişare yapılacak. Atanmaları uygun görülürse belediye başkanlarından ayrılacaklar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. "Belediyelerdeki yapılacak işler var" denilerek bir karar alınırsa Mart 2024 tarihine kadar başkanlar görevine devam edecek. Ondan sonra bu göreve başlayacaklar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal