ABD'de Yasa Dışı Göçmenlere Vatandaşlık Yolu Açılıyor

ABD Başkanı Trump, ‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’ isimli program dahilindeki kişilerin ABD vatandaşı olmasının yolunu açacak yeni bir kararnameye imza atacağını açıkladı.

11.07.2020-09:10 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-09:20) ABD'de Yasa Dışı Göçmenlere Vatandaşlık Yolu Açılıyor

ABD Başkanı, Telemunda kanalına verdiği röportajda gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’ programının sona ermesi için Yüksek Mahkemeye tekrar başvuru yapacağını söylediği için eleştiri oklarının hedefi olan Trump, hiç kimseyi ülkeden atmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi.

‘BU PROGRAMDAN FAYDALANANLARA VATANDAŞLIĞIN YOLU AÇILACAK’

ABD Başkanı, ‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’e önem verdiğini, fakat Demokrat partililerin bu hususta anlaşmadığını dile getirerek ‘Gelecek birkaç hafta içerisinde, göç konusunda bir kararname imzalayacağım. Bu büyük bir kararname olacak, bu haberi ilk defa size veriyorum. Kararnamenin bir parçası da ‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’ olacak ve bu programlardan yararlananlara vatandaşlığın yolu açılacak’ dedi.

‘SAVAŞI KAYBETMİYORUZ’

Trump, Florida'da ve California'da coronavirüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının artmasıyla ilgili ise ‘Biz savaşı kaybetmiyoruz, kazanıyoruz. Bazı bölgelerde hala kıvılcımlar var ama zamanla bunlar da söner. Ne yazık ki bu veba Çin'den geldi. Çin'in bunu durdurması rezillik’ diye konuştu.

Latin kökenlilerin coronavirüs pandemisinden daha fazla etkilenmesiyle ilgili, ‘Bunun birçok nedeni olabilir. Coronavirüs, diyabeti, kalp hastalıkları ve obezitesi olan insanları vuruyor’ sözlerini kullandı.

Trump, Venezuela'da kendisini Geçici Devlet Başkanı olarak ilan eden Juan Guaido'ya hala destek verip vermediği konusundaki bir soruyu ise 'Ben şu an Venezuela'da kim seçilmişse onu destekliyorum, bu durumda da Guaido seçilmiş görünüyor. Ancak ülkede sistem o kadar kötü ki Guaido güç kaybediyor. Biz halkın desteği olan birisinin başa gelmesini istiyoruz' şeklinde cevapladı.

YÜKSEK MAHKEMENİN ‘ÇOCUKKEN GELENLER İÇİN ERTELENMİŞ EYLEM’ KARARI

Yüksek Mahkeme, 18 Haziran’da Trump hükümetinin ‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’i bitirmesi için yeterli gerekçeyi sağlamadığına hükmederek programın devamına karar vermişti.

Trump ise 19 Haziran'daki açıklamasında, tekrar başvuracaklarını vurgulayarak, 'Ben, ‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’den yararlanan kişilerle Demokratlardan daha fazla ilgilenmek istedim, ancak Demokratlar son 2 yıldır bu konuda müzakereleri reddediyor. Onlar ‘Çocukken Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem’i terk etti' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal