ABD'de Polis Şiddetine Karşı Süren Protestolarda 1 Kişi Vuruldu

ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Denver şehrinde, ırkçılık ve polis şiddetine karşı süren protestolarda bir kişi vuruldu.

27.07.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-11:49) ABD'de Polis Şiddetine Karşı Süren Protestolarda 1 Kişi Vuruldu

Emniyet görevlileri, Denver'in banliyösü Aurora'da bir şahsın aracını protestocuların üstüne doğru sürdüğünü belirtti.

Görevliler, bunun sonrasında protestoculardan birinin, bir şahsı silahla vurarak yaraladığını açıkladı.

Yaralının hastaneye kaldırıldığını ifade eden görevliler, hadiseyle alakalı başka ayrıntılı paylaşmadı.

Yaralının, aracı kalabalığa doğru süren şahıs olup olmadığı da daha bilinmiyor.

Aynı zamanda görevliler, göstericilerin mahkeme binasına 'büyük zarar' verdiğini açıkladı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde geçen hafta sonu polis şiddetine karşı yapılan protesto gösterilerinde, siyahilerin oluşturduuğ ağır silahlı bir topluluk yürüyüş yaptı.

Konu olan topluluğun 'Şakası Olmayanlar Koalisyonu'nun (NFAC) mensupları olduğu belirtildi.

Siyah paramiliter kıyafetler giyen ve yarı otomatik tüfeklerle av tüfekleri taşıyan milisler, mart ayında evinde polis tarafından yaşamına son verilen siyahi Amerikalı Breonna Taylor için adalet talep etti.

Bu esnada polis, milislerin alandaki başka silahlı bir topluluğa karşı karşıya gelmesini önlemek için yolları çitle böldü.

BBC'de yer alan habere göre, siyahi milislerden birinin yanlışlıkla silahını ateşlemesiyle yaralanan iç şahıs hastaneye kaldırıldı.

ABD'nin pek çok şehrinde geçen hafta sonu polis şiddetine ve ırkçılığa karşı protesto yapılmıştı.

GEORGE FLOYD'UN ÖLÜMÜ

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs tarihinde dolandırıcılık kuşkusuyla Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde yakalanırken polis memuru Derek Chauvin'in uzun zaman diziyle bastırması sebebiyle dakikalarca 'Nefes alamıyorum' ifadeleriyle yalvarmıştı.

Floyd'un, hadise yerine gelen acil sağlık görevlileri tarafından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirilirken, hadiseyle alakalı görüntüler sosyal medyada oldukça tepki almıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere karşı polis şiddeti tartışmalarını yeniden hareketlendirmiş ve protestolar, hadiselerin başladığı Minneapolis'ten ülke geneline yayılmıştı.

TAYLOR'UN ÖLÜMÜ

26 yaşındaki Afro-Amerikalı Breonna Taylor, martTa polisin evine düzenlediği baskında yatak odasında vurularak yaşamını yitirmişti.

Taylor'ın ölümü, Floyd'un gözaltına alınırken hayatını kaybetmesinden sonra bütün ülkede ırkçılığı ve polis şiddetini kınayan protestoların yapılmasıyla tekrar yeniden gündeme oturmuş, Louisville'deki protestoların merkezi haline gelmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal