Trump:Beyazlar da Polis Şiddeti Nedeniyle Ölüyor

ABD Başkanı Trump, ülkedeki siyahilerin polis şiddeti sebebiyle yaşamını yitirmesiyle ilgili bir soruya, 'Beyazlar da polis şiddetiyle ölüyor. Bu ne korkunç bir soru. Hatta siyahilerden çok beyaz insanlar ölüyor.' cevabını verdi.

15.07.2020-09:50 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-15:20) Trump:Beyazlar da Polis Şiddeti Nedeniyle Ölüyor

ABD Başkanı Donald Trump, CBS televizyonuna verdiği röportajında, ülkede 25 Mayıs tarihinde siyahi George Floyd'un ölümünden sonra alevlenen siyahilere karşı polis şiddeti, Çin ile münasebetler ve koronavirüs pandemisi hususunda açıklamalarda bulundu.

Floyd'un polis şiddetiyle ölümünü 'korkunç' olarak nitelendiren Donald Trump, muhabirin 'Peki neden hala bu ülkede siyahiler, polis şiddetiyle ölüyor?' sorusuna sert yanıt verdi.

Trump, 'Beyazlar da polis şiddetiyle ölüyor. Bu ne korkunç bir soru. Hatta siyahilerden çok beyaz insanlar ölüyor.' diye konuştu.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan eğitime geçiş yapan okulların sonbahar döneminde tekrar açılması gerektiğine vurgu yapan Trump, 'Sonbahar döneminde yüz yüze eğitime dönmek için tereddüt eden okullar büyük bir hata yapıyor.' dedi.

Trump, okulların kapalı kalmasının salgından daha fazla zararlı olduğunu öne sürerek, 'Çocuklar ve veliler travmadan dolayı ölmeye başladı. Anneler bir anda evlerinde oturup çocuklarına bakmak zorunda kaldılar ve çalışamıyorlar.' diye konuştu.

'ŞU ANDA ÇİN İLE GÖRÜŞMEYE ÇOK İSTEKLİ DEĞİLİM'

Çin ile 2'nci faz ticaret anlaşması hususunda görüşüp görüşmeyeceğiyle ilgili bir soruya Trump, 'Şu anda Çin ile görüşmeye çok istekli değilim. Birinci faz ticaret anlaşmasının daha mürekkebi kurumadan bizi veba (Kovid-19) ile vurdular.' cevabını verdi.

Trump, röportajdan sonra Beyaz Saray'daki açıklamasında da 'Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşme planım yok.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal