ABD’de enflasyon o sektörü de vurdu: Konut fiyatları Haziran ayında yüzde 18 arttı

ABD’de artan enflasyon konut sektörünü de olumsuz olarak etkiledi. Alınan bilgilere göre Haziran ayında konut fiyat endeksi yüzde 18 arttı. Detaylar haberimizde...

30.08.2022-17:25 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-17:25) ABD’de enflasyon o sektörü de vurdu: Konut fiyatları Haziran ayında yüzde 18 arttı

S&P CoreLogic Case-Shiller’ın paylaştığı verilere göre ABD’de Haziran ayında Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 18’lik artış gösterdi. Son zamanların en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya olan ABD’de konut sektörü de yüksek enflasyondan etkilenen sektörler arasında yer aldı. 

Konut sektöründe artış hızı düştü

ABD’de Mayıs ayında Ulusal Konut Fiyat Endeksi, yıllık bazda yüzde 19,9 oranında artmıştı. Haziran ayında bu oranın yüzde 18’e düşmesi, konut fiyatlarının artış hızının düştüğünü ortaya koydu. Uzmanlar yüksek konut kredisi (mortgage) faiz oranları nedeniyle konut fiyatlarının artış hızının yavaşladığını belirtti.

ABD konut fiyatları

20 şehirde konut fiyat artışı beklenenden düşük oldu

ABD’nin 20 şehrini kapsayan Konut Fiyat Endeksi araştırmaları ile ortaya çıkan sonuçlar arasında farklılık olduğu görüldü. Buna göre Haziran’da yıllık bazda yüzde 18,6 oranında artan Konut Fiyat Endeksi’nin araştırmalardaki artış oranı ise yüzde 19,5 idi. 

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 35 ile Tampa, yüzde 33 ile Miami ve yüzde 28,2 ile Dallas oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal