ABD'de Coronavirüse Yakalanan Kongre Üyesi Sayısı 5 Oldu

Temsilciler Meclisi üyesi Pennsylvania vekili Cumhuriyetçi Mike Kelly, kendisine uygulanan COVID-19 testinin pozitif sonuç verdiğini bildirdi.

28.03.2020-08:48 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-08:46) ABD'de Coronavirüse Yakalanan Kongre Üyesi Sayısı 5 Oldu

Temsilciler Meclisi üyesi Pennsylvania vekili Cumhuriyetçi Mike Kelly, kendisine uygulanan COVID-19 testinin pozitif sonuç verdiğini bildirdi. Böyelikle yeni tip coronavirüs tespit edilen Kongre üyesi sayısı 5'e yükseldi.

Kelly verdiği demeçte, hafta başında grip benzeri semptomları olduğunu ve doktora göründüünü ve doktorun kendisine coronavirüs testi uygulamayı önerdiğini kaydetti.

Testinin pozitif sonuç verdiğini kaydeden Kelly, "Semptomların halen hafif ve iyileşene dek (Pennsylvania)16'ncı bölgeye hizmet etmeyi sürdüreceğim. Ayrıca, ofisimdekiler yardım isteyen seçmenlerime destek vermek adına telefonla çalışmaya devam edecekler" şeklinde konuştu.

Kelly’den önce Florida temsilcisi Cumhuriyetçi Mario Diaz-Balart, Utah temsilcisi Demokrat Ben McAdams, Güney Carolina temsilcisi Demokrat Joe Cunningham ve Kentucky Senatörü Rand Paul da coronavirüs tespit edilmişti.

Johns Hopkins Üniversitesinin coronavirüse ilişkin paylaştığı güncel bilgilere göre, ABD'de coronavirüs vakaları, İtalya ve Çin'deki vaka sayılarını geçerek 100 binin üzerinde kişide tespit edilmiş, salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1500'den fazla.

ABD, coronavirüse yakalanan kişi sayısı konusunda dünya genelinde birinci sırada bulunuyor

ABD Başkanı Donald Trump, gün içerisinde coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde kongrenin iki kanadından geçen ve pandemi sebebiyle kayıp yaşayan kişi ve işletmelerin sübvanse edilmesini öngören 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini imzalamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal