ABD'de 6.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), 6.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Pasifik Okyanus'ta 9 km derinlikte, California'nın Humboldt ilçesindeki Lost Coast bölgesi yakınlarında olduğunu bildirdi.

21.12.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-10:01) ABD'de 6.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

ABD, dün depremle sarsıldı. Öğle saatlerinde meydana gelen deprem birçok eyaletten hissedildi. California'nın kuzeyinde Cape Mendocino bölgesi açıklarında gerçekleşen sarsıntı, yerel saatle 12.10'da meydana geldi. Yetkililer herhangi bir tsunami uyarısı vermedi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), 6.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Pasifik Okyanus'ta 9 km derinlikte, California'nın Humboldt ilçesindeki Lost Coast bölgesi yakınlarında olduğunu bildirdi.

DEPREM İLE İLGİLİ YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem California’nın Lost Coast bölgesinde meydana geldi. Depremin geldiği fay sisteminin doğası gereği bir tsunami uyarısını tetiklemediği kaydedildi. Yerel saatle 12.10'da meydana gelen depremin ardından ilçede yaralanan olmadığı ve tahliye emri verilmediği de bildirildi. Yetkililer, yollarda hasar olup olmadığını kontrol etmek için işçi ve ekiplerin görevlendirildiğini ve sarsıntının neden olduğu heyelanlar nedeniyle iki yolun trafiğe kapatıldığını açıkladı. 1992'de aynı bölge bir dizi depremle sarsılmıştı. Los Angeles Times gazetesinin bildirdiğine göre 29 yıl önceki depremlerde 1100'den fazla ev ve işyeri zarar görmüş, 200 yapı yıkılmıştı. 1992 depremlerinin en büyüğü olan 7.2’lik depremde küçük bir tsunami de kaydedilmişti

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal