ABD YPG/PKK'ya Aradığı Desteği Bulamadı

ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin bugüne kadar 21 ülkeden Suriye'ye asker gönderme isteğinde bulunduğu, bunların yarısının olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

24.04.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-09:35) ABD YPG/PKK'ya Aradığı Desteği Bulamadı

ABD hükümetinin Suriye'den askerlerini çekerken, SDG isimli YPG/PKK'nın Suriye'de kontrol ettiği alanlar için Avrupa ve Arap ülkelerinden talep ettiği desteği bulamadığı ileri sürüldü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin ABD'li ve yabancı yetkililerden edindiği bilgilere göre, ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin bugüne kadar 21 ülkeden Suriye'ye asker gönderme isteğinde bulunduğu, bunların yarısının olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

GÖRÜŞMELER YAPILMIŞ

Haberde, isimleri açıklanmayan görevlilerin, geri kalan ülkelerin de çok küçük bir destek sözü sağladığını kaydettiği belirtildi.

Trump hükümetinin şimiye kadar Avrupalı müttefiklerle iki resmi görüşme düzenlediği belirtilirken, ABD'li görevlilerin Ocak ayında İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, Avustralya, Norveç ve Belçika başkentlerinde ilk tur görüşmelerini yaptığı bildirildi.

ABD'nin 14 Avrupa ülkesi ile daha geçen haftalarda görüşmeler yaptığı ve bu ülkelerden de lojistik destek, askeri eğitim ve istikrarı sağlamak için finansal yardım isteğinde bulunduğu belirtildi.

ABD TALEP ETTİĞİ DESTEĞİ BULAMADI 

Çoğu Avrupa ülkesinin içerideki siyasi baskı sebebiyle yalnızca DEAŞ ile mücadelede destek olmak istediği, fakat DEAŞ sonrası süreçte Suriye'de bulunmak istemediği vurgulanırken, bazı ülkelerin ABD'nin Suriye'deki stratejisinin detaylarını açıklamasını istediği, diğer bazı ülkelerin ise askeri operasyonlardan ziyade yalnızca insani yardım desteği sağlayabileceğini belirttiği ileri sürüldü. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal