ABD Senatosunu Türkiye Korkusu Sardı! ABD'li 11 Kongre Üyesi Biden'a Mektup Gönderdi

ABD'li 11 Kongre üyesi, ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye hakkında küstah bir mektup gönderdi.

27.10.2021-11:04 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-11:04) ABD Senatosunu Türkiye Korkusu Sardı! ABD'li 11 Kongre Üyesi Biden'a Mektup Gönderdi

ABD kongresinde Türkiye krizi büyümeye devam ediyor. S400 hava savunma sistemi açıklamalarından sonra ABD ile Türkiye arasında sorunlar büyümeye başlamıştı. ABD, F-35’leri Türkiye’ye vermemesinin başında, Türkiye’nin S400 hava savunma sisteminin alınmasına yönelik açıklamaları gösteriyor. ABD'li 11 Kongre üyesi, ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye hakkında küstah bir mektup gönderdi. Skandal ifadelerin yer aldığı mektupta, Türkiye'nin ABD ve müttefikleri için 'tehlike arz ettiği' iddia edildi. ABD'li 11 Kongre üyesi ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye hakkında skandal ifadelerin yer aldığı bir mektup gönderdi. Kongre üyelerinin mektupta, Türkiye'nin ABD ve müttefikleri için 'tehlike arz ettiği' iddia edilerek, F-16'ların satışının gerçekleşmemesi, gerçekleşmesi durumunda ise Kongre'nin engelleyeceği ifade edildi. Mektupta, ‘F-35'ler S400'den dolayı verilmedi’ ifadeleri de yer aldı. Mektupta; Türkiye'nin 40 adet F-16 uçağı ile 8 uçağın iyileştirmesi için kit satın almak istediği yönündeki haberleri endişeyle takip ettiklerini belirten kongre üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Eylül'de yeni bir S-400 hava savunma sistemini satın alabileceğine dair yaptığı açıklamayı anımsatarak, ‘ABD yapımı bir uçağı, düşman gibi davranmaya devam eden bir anlaşma müttefikine göndererek ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız’ ifadesini kullandı.

F-35 SİSTEMİNİN RİSKE ATILMASI ENGELLENDİ

Türkiye, ABD’nin F-35 tehditlerine rağmen S400’ü almaktan vazgeçmedi. ABD ile olan ikili ilişkilere rağmen S400’ü temin eden Türkiye, F-35 programından çıkarıldı. ABD kongresinin gündemindeki yeni konu ise F-16’ların Türkiye’ye satılıp satılmaması konusu. ABD’li 11 Kongre üyesinin ABD Başkanı Joe Biden’a verdiği ortak mektupta F-16 satışının Türkiye’ye gerçekleşmemesini iletti. Öte yandan, ‘Ankara'nın S-400 sistemini satın almasının ardından Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığı’ belirtildi. ABD'de her iki iki parti tarafından desteklenen ve Biden yönetiminde de devam eden söz konusu kararın, F-35 sisteminin Türkiye tarafından riske atılmasını engellediği ifade edildi. ABD Başkanı Joe Biden ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e gönderilen mektupta kongre üyeleri Dina Titus, Nicole Malliotakis, Carolyn Maloney, Brian Fitzpatrick, Gus Bilirakis, Chris Pappas, David Valadao, David Cicilline, Jim Costa, John Sarbanes ve Jackie Speier'ın imzaları bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal