ABD Savunma Bakanlığı 10 Bin ABD Askerinin Orta Doğu'ya Gönderiyor

ABD'li yetkililer, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Beyaz Saray’a Orta Doğu’ya 10 bin yeni asker gönderilmesini öngören bir plan sunacağını duyurdu

23.05.2019-14:14 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-14:08)

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ABD’li yetkililer, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Beyaz Saray'a, Orta Doğu’ya 10 bin asker sevk edilmesi ve İran'ın potansiyel tehditlerine karşı savunma kuvvetlerinin yükseltilmesini kapsayan bir plan sunacağını belirtti.

Beyaz Saray’ın Pentagon’un talep ettiği güçlerin hepsini mi yoksa bir bölümünü mü onaylayacağının belli olmadığı ve plana ilişkin son kararın henüz alınmadığı kaydedildi.

SEVKİYATIN AMACI GÜVENLİĞİ ARTTIRMAK  

ABD'li yetkililer bunun yanı sıra, planın İran'dan gelen herhangi bir yeni tehdide tepki olarak verilmediğini, bölgedeki güvenliği yükseltmeyi hedeflediğini vurguladı.

Gönderilmesi düşünülen birliklerin savunma amacı taşıdığını söyleyen yetkililer, bölgeye yeni Patriot füze sistemleri ile savaş gemileri sevk edilmesi ve İran'ın izlenmesi çabalarının arttırılması meselelerin değerlendirileceğini belirtti. 

Daha öncesinde de CNN, Pentagon’un Beyaz Saray’a Orta Doğu’ya binlerce ABD askeri sevk edilmesini öngören bir plan sunacağını kaybetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal