ABD: “Rus uçağının düşmesi olayında Ukrayna ile işbirliği yapacağız.”

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Belgorod bölgesinde roketle vurulan ve içinde 74 kişinin bulunduğu Rus uçağının düşmesi olayıyla ilgili Ukrayna ile işbirliği yapacaklarını bildirdi. Ukraynalı esirlerin de bulunduğu uçak, Belgorod bölgesinde gerçekleşen saldırı sonucu düşmüştü.

26.01.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-13:08) ABD: “Rus uçağının düşmesi olayında Ukrayna ile işbirliği yapacağız.”

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, "ABD, Rus uçağının düşmesine ilişkin gerçekleri ortaya çıkarmak için Ukrayna ile birlikte çalışacak. Bu trajik olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin "kazayla" ilgili uluslararası bir soruşturma yapılmasın çağrısına değinen Patel, "Gerçekleri ortaya çıkarmak için Ukrayna'daki muhataplarımızla yakın şekilde çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Karşılıklı soruşturma yürütülüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi ve Barış İnşası İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, yaptığı açıklamada BM'nin Rus uçağının düşürülmesine ilişkin Ukrayna ve Rusya'ya ait raporları doğrulayacak "konumda olmadığını" bildirdi. DiCarlo, "Anladığımız kadarıyla hem Rusya hem de Ukrayna olayla ilgili ayrı soruşturmalar yürütüyor." ifadesini kullandı.

Tüm yolcular hayatını kaybetmişti

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 65 Ukraynalı esir dahil, toplam 74 kişinin içinde bulunduğu bir Rus uçağı, Ukrayna tarafından roketle vuruldu. Vurulan uçakta, 6 kişilik mürettebat, esir değişimi için 65 Ukraynalı askeri personel ve onlara refakat eden 3 Rus askeri personelin bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, uçağın mürettebatı ve tüm yolcularının hayatını kaybettiği bildirildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal